Lotar Mateus (©AFP)
Lotar Mateus (©AFP)

Mateus oštro po Gvardioli: Neoprostive greške, opet je morao da izmišlja

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 12:12

“Ne bih se iznenadio da je njegovo vreme u Mančester Sitiju prošlo“, kaže legendarni Nemac

Mančester Siti je bio izraziti favorit, “ušati“ pehar za osvajača Lige šampiona na kraju je podigao Čelsi. Kai Haverc je presudio Građanima, ali legendarni Lotar Mateus nema nikakvu dilemu: glavni krivac je niko drugo no Pep Gvardiola.

U kolumni za nemački Skaj bivši trener Partizana decidirano tvrdi: Gvardiola je sve promašio kada je na teren poslao postavu bez klasičnog zadnjeg veznog – Ilkaj Gundogan igrao bez podrške Fernandinja ili Rodrija – i umesto sa klasičnim špicem počeo sa lažnom devetkom.

Izabrane vesti

Svojom postavom je ukrao Ligu šampiona klubu i navijačima i sada mora da sluša oštre kritike sa svih strana“, zagrmeo je Mateus odmah na startu.

Siguran sam da će biti i internih diskusija o mogućem rastanku. Igrači će posle ovog finala sigurno sumnjati u njega“.

Zašto? Zato što je Pep, smatra Mateus, opet bespotrebno komplikovao, iako je još ranije u toku sezone pronašao pobedničku formulu.

Morao je da opet probava nešto, da izmišlja domišljatost u najgorem mogućem trenutku. Potpuno je zaslužio da izgubi“.

I zaista, Siti na terenu nije izgledao kao tim koji je prilično komforno osvojio titulu Premijer lige.

Neki igrači na terenu nisu znali gde idu, jer ih je stavio na pozicije koje im nisu poznate. To je najgore što trener može da uradi. Neobjašnjivo i neoprostivo. Garantovano je izgubio poverenje mnogih, i u klubu i van njega. I najbitnije: izgubio je poverenje svojih igrača, a ono se teško ponovo stiče. Ne bih se iznenadio da je posle svega prošlo vreme Pepa Gvardiole u Mančester Sitiju“, završio je Mateus.


tagovi

Lotar MateusĐosep Pep GvardiolaPep Gvardiola

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara