(©Reuters)
(©Reuters)

Mateus: Srbija mi je u srcu, proći će grupu, a Brazil će biti prvak sveta

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.07.22. | 17:03

“Stojkovićev tim bi mogao da bude jedno od iznenađenja na Mundijalu”, kaže legendarni Nemac

Biće uskoro 20 godina otkako je Lotar Mateus došao u Partizan i uveo ga u Ligu šampiona, a legendarni nemački fudbaler kaže da mu je i dalje, zbog tog posla, Srbija u srcu.

Ispričao je sve to Mateus za mađarski list Nemzeti, za koji je analizirao svaku grupu predstojećeg Svetskog prvenstva i dao prognozu ko će proći grupu.

Izabrane vesti

Kada je došao na red na Grupu G, Mateus je biranim rečima pričao o Srbiji.

Radio sam u Srbiji, bio sam trener Partizana i ne mogu da poreknem da mi je deo srca ostao tamo. Uz to, fudbaleri Srbije igraju u najjačim ligama širom Evrope. Njihov selektor Dragan Stojković odlično motiviše tim, a ima i veliko iskustvo iz svojih igračkih dana, zna kako da dođe do uspeha. Igrači mu slepo veruju, tako da bi Srbija mogla da bude jedno od iznenađenja Mundijala”, rekao je Lotar.

Što se tiče ostale tri selekcije u grupi…

Za mene je Brazil favorit broj jedan za osvajanje turnira. Iako su dobili najtežu grupu. Individualno su neverovatno jaki, nemaju slabo mesto u timu, stručni štab ima širok izbor vrhunskih igrača. I Švajcarsku poznajem dobro, nekoliko igrača nastupa u Bundesligi, dok Kamerun nije tako jak kao Senegal, ne vidim im šanse za prolaz”.

Na koncu, Mateusova prognoza ko će proći dalje: Brazil i Srbija.

Kada je u pitanju grupa F, Lotar prognozira prolazak Belgije i Hrvatske, ali ne veruje da “vatreni” mogu da ponove rezultat sa Mundijala u Rusiji, kada su igrali u finalu.

Kanada i Maroko mogu da budu srećni što će igrati na Svetskom prvenstvu, vidim ih kao autsajdere u grupi. Ovo je poslednje veliko takmičenje za Belgijance na kojem njihov tim može do zlata, jer generacije koje dolaze nisu tako dobre kao ova. Hrvatska je imala veoma čvrst tim pre četiri godine, gledao sam ih na nekoliko mečeva u Rusiji i siguran sam da neće moći da ponove igru sa prošlog Mundijala. Četiri godine je dug period u fudbal i moji prijatelji iz Hrvatske ne bi trebalo da očekuju da će im reprezentacija ponovo biti među četiri najbolje”, ocenio je Mateus.

Legendarni nemački as smatra da u prvom krugu neće biti velikih iznenađenja, tako da iz grupe A kao prva dva tima vidi Holandiju i Senegal, iz grupe B Englesku i SAD, pa iz grupe C Argentinu i Meksiko. Iz grupe D veruje da će proći dalje Francuska i Danska, iz grupe E Nemačka i Španija, a iz grupe F Portugalija i Južna Koreja (ispred Urugvaja).


tagovi

Lotar Mateusfudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara