Lotar Mateus (©Reuters)
Lotar Mateus (©Reuters)

Mateusova analiza: Bajern ima samo 14 vrhunskih igrača

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 09:39

“Ostali su dosta ispod po kvalitetu”, tvrdi Lotar

Šampion Evrope, lider Bundeslige, sa osam uzastopnih titula prvaka Nemačke za sobom i opet – kritike!?

Dovoljno je bilo da Majnc vodi sa 2:0 na poluvremenu protiv Bajerna, iako je tim Hansija Flika na kraju okrenuo do ubedljivih 5:2, pa da počnu nezadovoljstva oko Bavaraca.

Izabrane vesti

Legendarni as Lotar Mateus, nekadašnji igrač Bajerna, u svojoj redovnoj kolumni za Skaj Sport, zaključio je da Flikov tim ima samo 14 vrhunskih igrača. Da su svi ostali daleko ispod nivoa potrebnog za šampiona Nemačke.

Suštiniski, u timu Hansija Flika koji je osvojio triplu krunu ima 14 top igrača. Od 15. kvalitet drastično opada. Bajern dubinu sastava, kao što imaju Dortmund ili Lajpcig ili kao što imaju neki klubovi u Evropi. Ovo nije kritika nego zaključak. Bajern zasad nema problem zbog toga, ali bi mogao da ga ima”, napisao je Mateus.

On očekuje da Bavarci ponovo budu šampioni Nemačke, ali ističe da bi mogli i da imaju velike probleme.

Bajern je i dalje favorit da osvoji sve trofeje i ove sezone. Ali moglo bi da bude vrlo problematično ukoliko se neki od vodećih igrača povredi na duži period. Za njih nema adekvatnih zamena”.

Novi igrači koji su došli, tvrdi Mateus, nisu opravdali očekivanja.

Od svih novajlija koji su došli, samo su Sar i Sane odigrali više od 90 minuta u Bundsligi. Opet, ovo nije kritika, nego uočavanje stanja. Bajernov kvalitet posle 15. igrača značajno opada, dok u Dortmundu Džan, Brant ili Belingem mogu lako da budu zamenjeni”, tvrdi Lotar Mateus


tagovi

BundesligaBajern MinhenLotar Mateus

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara