Suma šutira na gol Jovanovića (© Star sport)
Suma šutira na gol Jovanovića (© Star sport)

Matić pred Partizan: Razmišljam i kao fudbaler, odlučujem kao trener

Vreme čitanja: 3min | ned. 07.04.24. | 14:09

Ako žele i dalje da maštaju o plej-ofu, fudbaleri Novog Pazara moraju barem do boda u Humskoj

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Mora samo da se umre, češto govore oni što su spletom različitih okolnosti zastali daleko od željenog cilja. Novi Pazar još uvek nije ostao bez plej-ofa Mozzart Bet Superlige, koji ne da je bio želja već se nekako i podrazumevao posle zvučnih pojačanja i deobe četvrte pozicije na tabeli vredne leta u Evropi, a uoči prolećnog semestra.

Izabrane vesti

Dva kola pre kraja osnovnog dela sezone, ako želi teoretski da zadrži status kandidata za mesto među boljih osam srpskih superligaša (makar do sutrašnjeg vojevanja IMT-a i Napretka u Zaplanjskoj), kolektiv sa obala Jošanice i Raške moraće nešto da dopiše protiv Partizana u Humskoj u 28. prvenstvenoj rundi (20 časova, TV Arena Premium 1) i automatski smanji jačinu šampionskog plamena u taboru crno-belih. 

Jesenas je Partizan stigao na Gradski stadion u momentu kad je tadašnji trener Plavih Siniša Dobrašinović počeo da ubira plodove rada. Pali su prethodno na Gradskom stadionu Vojvodina (3:1) i Čukarički (1:0), nije se dozvolio trijumf moćnom TSC-u u Bačkoj Topoli (1:1). Na kraju su, ipak, Igor Duljaj i njegovi momci zahvaljujući srećnom minimalcu (1:0) otišli pevajući put prestonice, ali nisu poslali u nokdaun Dobrašinovićevu družinu, koja je u naredna tri kola osvojila maksimalnih devet bodova pobedivši Radnički u Nišu (1:0), Radnički 1923 na „Čika Dači“ (4:0) i Javor (2:0).

To davno beše, sećam se ja“, konstatuju simpatizeri Novog Pazara dok pevuše stihove čuvenog šlagera.

Prolećni niz rezultata njihovih miljenika spada u kategoriju - nedajbože. Tri vezana poraza, a ukupno pet na devet mečeva, uz tri remija i pobedu samo nad Spartakom u Subotici (1:0), učinili su da je najbliži tim u evrozoni čak deset bodova ispred, dok kruševački Napredak na kraju plej-of liste ima plus tri i bolji međusobni skor.

Sistem će u nedeljnoj noći pokušati da pokrene Slavko Matić, peti ispred klupe Pazaraca u 2023/24, posle Dragana Aničića, Siniše Dobrašinovića, Igora Matića i Dragana Žarkovića. Ovaj poslednji je, istina, bio samo privremeno rešenje dok se tragalo za novim glavnokomandujućim i vodio je ekipu u časnom porazu kući od TSC-a (3:4).

Shvatam igrače. Stres je uvek kad se promeni trener, a očekuje nas veliki broj utakmica za kratko vreme. Onog dana kad sam došao, trebalo je da igrači imaju slobodno, a dobili su - trening. Sve to razumem, bio sam fudbaler. Uvek razmišljam kao fudbaler i kao trener, ali odluke isključivo donosim kao trener. Nadam se da će sve biti kao za vreme mog prvog mandata u Novom Pazaru (prvih osam kola u Prvoj ligi Srbije 2019/20). Tad je bilo dosta dobro, iako je kvalitet između tadašnje i ove generacije ogroman“, priča Slavko Matić za Mozzart Sport.

Iz tog kadra prepoznao je samo Seada Islamovića, u leto 2019. godine talentovanog dečkića od 19 leta. Sada u pogonu ima asove kalibra Adema Ljajića, Sejdube Sume ili Marka Šćepovića. Biće zanimljivo videti na koji način će ih Matić posložiti. Da li u svoju omiljenu 4-4-2 formaciju sa rombom u sredini ili nekako drugačije? Sigurno je da zbog isključenja u okršaju sa TSC-om ne računa ne levog beka i novopečenog reprezentativca Gane, Ebenezera Anana.   

Kratko je vreme od mog dolaska, a trebalo bi odabrati najbolje za Partizan. Ujedno, spremamo se i za Kup Srbije, koji je mnogo važan za nas. Četvrtfinale je (protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu) i imamo šansu da dođemo među četiri najbolja kluba“, podseća Matić.

Projektovani sastav Novog Pazara u formaciji 4-4-2: Mirković – Sise, Azemović, Fajed, Floro – Momčilović, Adešina, Đo, Ljajić – Šćepović, Suma.

MOZZART BET SUPERLIGA - 29. KOLO

Subota

Železničar - Vojvodina (0:2)

/Ivanović 10, 59, Zukić 23pen/

TSC - Čukarički 0:0

Nedelja

14.30 (1.80) Radnički Kragujevac (3.50) Spartak (4.70)

16.00 (40.0) Radnik (13.0) Crvena zvezda (1.05)

16.30 (1.85) Radnički Niš (3.50) Voždovac (4.40)

20.00 (1.37) Partizan (5.10) Novi Pazar (7.75)

Ponedeljak

16.00 (2.50) IMT (3.20) Napredak (2.95)

18.30 (2.30) Javor (3.30) Mladost Lučani (3.20)

***kvote su podložne promenama





tagovi

Slavko MatićFK Novi PazarNovi PazarMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara