Nemanja Matić (©AFP)
Nemanja Matić (©AFP)

Matić svoj posao obavlja odlično, ali je napad njegovog tima bez Dokua apatičan: Ren jedva izvukao nulu u Brestu

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 19:33

Novi tim bivšeg srpskog reprezentativca još uvek se privikava na život bez dojučerašnje udarne napadačke pesnice

Nikome ne bi bilo svejedno kada u smiraj prelaznog roka ostane bez ubedljivo najvrednijeg igrača u timu, a Ren je jedan od klubova koji to ovih dana najbolje znaju. Odlazak Žeremija Dokua ostavio je veliki trag na napad ekipe sa Roazona, a dok se ostali napadači ne osveste i pronađu golgetersku formu, najveći pritisak trpeće zadnja linija. Baš se to dogodilo u remiju bez golova, u kom je Ren Nemanje Matića preživeo derbi Bretanje i gostovanje Brestu najviše zahvaljujući čvrstoj defanzivnoj igri lišenoj prevelike atraktivnosti; Brest - Ren 0:0.

Imao je Ren izrazito pozitivnu tradiciju pred gostovanje na stadionu Fransis Le Ble, jer nije poražen na prethodnih 11 utakmica protiv Bresta. Da bi to danas moglo da se dogodi delovalo je realnije nego bilo kada od 2012. godine, a to su nagovoestili opasni pokušaji Žeremija Le Duarona u prvih petnaestak minuta, kada je u nekoliko navrata ulivao oprez kod veterana na golu Rena Stiva Mandande. Nije ni Brest pokazao želju za prevelikim nadmetanjem protiv najvećeg rivala u ligi, a ni velika želja 15.000 domaćih navijača da se konačno pobedi omraženi rival nije bila dovoljna da se njihovi ljubimci ozbiljnije potrude i ostvare takav poduhvat. Ren ofanzivno nije pokazao gotovo ništa za 90 minuta igre, osim par individualnih pokušaja Arnoa Kalimuenda.

Izabrane vesti

Pokazao je trener domaćih Erik Roj da želi sva tri boda uvođenjem beninskog golgetera Stiva Munijea na dvadesetak minuta pred kraj, ali ni on nije uspeo da nanese presudni udarac Irvasima. Sveopšti je utisak da je bivši srpski reprezentativac Nemanja Matić uradio sve što je njega, a to je prevashodno minimiziranje kreativnih pokušaja Pjer Les Melua i Mahdija Kamare, glavnih organizatora igre Bresta. Ipak, jasno je da će Ren za ozbiljniji rezultat ove sezone ozbiljno morati da prilagodi glavne načine na koje ugrožava protivnika, jer je bez Dokua oštrica Renovog napada definitivno otupljena i previše je tereta na Kalimuendovim plećima kao glavnog napadača.

Pred ekipom Bruna Ženesijoa je reprezentativna pauza, i baš bi ona mogla da prija iskusnom stručnjaku, jer će imati dovoljno vremena da pripremi nove taktičke zamisli u nastojanjima da napad njegovog tima više ne izgleda toliko apatično. Možda će jedno od rešenja biti i Švajcarac Fabijan De Rider, plaćen 15.000.000 evra Jang Bojsu poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka.



tagovi

Nemanja MatićBrest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara