Dinčić, Matić i Stojanović (© Novi Pazar)
Dinčić, Matić i Stojanović (© Novi Pazar)

Matić traži bonusa i golmana: Nikog nisam otpisao, ali neću kadar od 30 igrača

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.01.24. | 14:01

„U svakom pogledu možemo da ispunimo evropske ambicije“, nema dilemu novi šef struke Pazaraca

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Završio je Igor Matić prvu radnu sedmicu u Novom Pazaru. U odnosu na prozivku, ekipa ne deobi četvrte pozicije u Mozzart Bet Superligi jača je za veziste različitog profila Seada Islamovića i od Visle Plok tek pozajmljenog Nikolu Srećkovića, ali je ostala bez rezervnog golmana s nultom minutažom tokom jeseni Bojana Zogovića, koji će u narednih 12 meseci čuvati mrežu Arsenala iz Tivta.

Izabrane vesti

Tokom prethodnih dana angažovan je kondicioni trener Filip Stojanović, inače član manevarske linije Plavih u debitantskoj godini (i po) u elitnom srpskom fudbalskom karavanu, a odbijen je i napad Vojvodine na univerzalnog Gvinejca Abdulaja Sisea. U pazarskom taboru nestrpljivo iščekuju Afrikance Omara Fajeda, Ebenezera Anana i Sejdubu Sumu. Egipatski štoper, levi bek iz Gane i ofanzivac rođen u Gvineji nisu akteri Kupa afričkih nacija u Obali Slonovače, već čekaju na rešenje viznih rebusa.

Prolazno vreme po ukusu je mladog stručnjaka i donedavnog kormilara Čukaričkog.   

Zadovoljan sam. Poslužili su nas vremenski uslovi, pa smo mogli da odradimo sve što smo zamislili. Očekujemo da nam se priključe još Fajed, Anan i Suma. Trabalo bi da dođu do srede. Sproveli smo u delo to što smo planirali, pre svega na poljufizičke spreme. Dobro, ne baš sve, pošto imamo još tri dana rada do odlaska u Antaliju. Ušli smo i u neki specifičan rad s loptom. Zasad je dobro“, kaže Matić za Mozzart Sport.

Na poslednjem treningu u Šutenovcu je i nekoliko momaka na koje se nije ozbiljno računalo ni u prvom delu sezone. U pogonu su bila 23 fudbalera. 

Svi imaju šansu da se nametnu, nikoga nisam otpisao. Neću kadar od 30 igrača, kao što je to bilo ovde jesenas. Planiram 23 igrača i tri golmana, toliko ih vodim u Antaliju. U ovoj situaciji – optimalno. Ne čekaju nas tokom proleća evropski mečevi, nego prvenstvo i Kup Srbije. To znači da su nam utakmice na sedam dana. Verovatno ćemo da rešimo neka dva ili tri igrača, videćemo. Očekujem i neke dolaske“.

 Filip  Filip Stojanović, Slobodan Dinčić, Igor Matić, Suad Prtinac i Dragan Žarković (© FK Novi Pazar), Slobodan Dinčić, Igor Matić, Suad Prtinac i Dragan Žarković (© FK Novi Pazar) Filip Filip Stojanović, Slobodan Dinčić, Igor Matić, Suad Prtinac i Dragan Žarković (© FK Novi Pazar), Slobodan Dinčić, Igor Matić, Suad Prtinac i Dragan Žarković (© FK Novi Pazar)

Naslednik Siniše Dobrašinovića na klupi Novog Pazara planira da kompletira tim do petka ujutru i leta za Antaliju.

Stvarno sam zadovoljan postojećim igračkim kadrom. Ovo je baš dobra ekipa. Kao što sam rekao i kad sam dolazio, smatram da u svakom pogledu možemo da ispunimo evropske ambicije“, ne pušta Matića optimizam.

Povratkom mladog reprezentativca Srbije Mitra Ergelaša u Čukarički pojavio se manjak bonus igrača, odnosno fudbalera rođenih posle 1. januara 2002. 

„Tražimo bonusa, a idealno bi bilo da to bude centralni bek. Za sada imamo Uroša Lazića i Dragana Bojata. Nije lako da nađemo odgovarajućeg mladog u ovom momentu, kad je cilj Evropa. Bilo je znatno drugačije dok su želje bile manje. Mogu da nam pomognu samo neki elitni igrači ili reprezentativci. Nadam se da ćemo i to da rešimo do odlaska u Tursku. A tamo nas očekuju utakmice na tri dana. Biće dosta prostora za tehničko-taktičke treninge. Uz fizikalije, veoma je bitno što ćemo da imamo kvalitetne provere. Nadam se da ćemo da budemo spremni za nastavak sezone“.

Posle odlaska Zogovića u Crnu Goru, od golmana su ostali u prvom delu sezone neprikosnoveni Nikola Mirković i Lazar Slavković, lokalni momak mlađereprezentativnog kalibra stasao u Partizanu.

„I golman nam je potreban. I to bi valjalo rešiti do puta za Antaliju", konstatuje Igor Matić.




tagovi

FK Novi PazarNovi PazarIgor Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara