Slika sa predstavljanja, jer ju je sa Kaldarom u dresu Milana nemoguće naći
Slika sa predstavljanja, jer ju je sa Kaldarom u dresu Milana nemoguće naći

Matija Kaldara - Milanov istorijski promašaj od 18.200.000 po utakmici

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.08.21. | 16:46

Italijanski defanzivac se seli na pozajmicu u Veneciju, nakon koje će novi prvoligaš moći da ga otkupi za svega 4.000.000 evra

Nova sezona - nova pozajmica za Matiju Kaldaru. Italijanski defanzivac sa epitetom petog najskupljeg pojačanja u istoriji Milana (Leonardo Bonuči, Rui Košta, Andre Silva, Lukaš Paketa), odnosno četvrtog u prethodnoj deceniji, obaviće sutra lekarske preglede u Veneciji i kompletirati transfer u redove novog italijanskog prvoligaša, prenose brojni mediji sa Čizme.

Imao je Kaldara ponude Sampdorije, Kaljarija, kao i neimenovanih klubova izvan granica Italije, ali se odlučio za Veneciju, navodno kako bi pokušao da povrati samopouzdanje i kontinuitet igara zahvaljujući kojima je pre tri godine potpisao petogodišnji ugovor sa Milanom. A Rosoneri za njegove usluge Juventusu na račun uplatili 36.400.000 evra, iliti 18.200.000 evropskih novčanica po utakmici, jer Kaldara je za tri godine u dresu Milana odigrao - dva meča.

Izabrane vesti

U prvoj sezoni po dolasku dočekali su ga problemi sa mišićem, potom povreda Ahilove tetive, i taman se u drugom delu prvenstva oporavio, pokidao je ligament kolena, zbog čega je propustio kraj te i početak naredne sezone.

Ruku spasa ponudila mu je Atalanta, u Bergamu je i izgradio fudbalsko ime (kao pozajmljen igrač Juventusa), ali čak ni Boginja ne garantuje uvek preporod, pa će se Kaldara naredne sezone, umesto sa Milanom u Ligi šampiona, naredne sezone boriti za opstanak u Seriji A. Ukoliko ga izbori ili pak ispuni očekivanja čelnih ljudi novih prvoligaša, mogao bi da postane i trajni stanovnik stadiona Pjer Luiđi Penco, jer će Venecija narednog leta imati pravo da ga otkupi za 4.000.000 evra, što bi rezultiralo najvećim minusom na pojedinačnom transferu u istoriji kluba od 32.400.000.

Bilo je "majstorija" poput Lukasa Bilje (u 31. godini plaćen 20.000.000 evra), Mihinog "izuma" Andree Bertolačija (plaćen 21.000.000, otišao kao slobodan igrač), eksperimenata sa Lukašom Paketom (otišao posle godinu i po dana) i Kšištofom Pjontekom (otišao posle godinu dana) ali će ih Kaldara, sva je prilika, sve nadvisiti i ostaviti nezapamćeni minus na San Siru.


tagovi

Matija Kaldara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara