Mijailović i Jovanović (©MN Press)
Mijailović i Jovanović (©MN Press)

Matijašević: Partizan nas kontaktirao zbog Mijailovića, odbili smo 1.500.000 za Jovanovića

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.01.22. | 16:29

Čukarički počeo pripreme za drugi deo sezone

Početak nedelje ukrasio je povratak većine superligaša zvaničnim obavezama, a među članovima domaće elite koji su danas počeli pripreme za drugi deo sezone je i Čukarički.

Bez značajnih kadrovskih promena, uz izostanak osam igrača zaraženih virusom korona, Brđani su odradili prvi trening u 2022. godini, a osvrt na dosadašnji učinak i planove u predstojećem periodu napravio je Vladimir Matijašević, direktor Čukaričkog.

Izabrane vesti

"Planovi kluba su kao i do sada, plasman u evropske kvalifikacije i promocija mladih igrača. Bilo je dosta povreda tokom jeseni i to je glavni razlog zato što nisam zadovoljan prvim delom sezone. Igrali smo u predsezoni agresivno i dobro, ali smo potom pretrpeli brojne pehove. Dozvolili smo da nam uzmu bodove rivali poput Novog Pazara, Mladosti iz Lučana, i drugih ekipa protiv kojih smo, bez potcenjivanja, trebali da pobedimo. Neće biti lako u nastavku sezone. Prva utakmica nas očekuje protiv Zvezde, takođe trećeplasirani ima težak raspored u plej-ofu i osam bodova u ovom trenutku nije nam garancija kada je u pitanju borba za Evropu", ocenio je Matijašević.

Iako su prvi dani januara protekli u zasluženom odmoru, na Banovom brdu bilo je zanimljivo zbog brojnih interesovanja klubova za nosioce igre belo-crnih, a u prvom planu se našao Đorđe Jovanović, najbolji strelac Čukaričkog.

Pominjalo se čak i da je Olimpik Marselj spreman da izbroji 5.000.000 evra za transfer uskoro 23-godišnjeg napadača.

"Nisam upućen u dešavanja oko Olimpika, voleo bih da je tačno, ali niko nas nije kontaktirao, čak ni njegovi agenti nisu imali kontakt sa predstavnicima francuskog kluba. Imali smo ponudu oko 1.500.000 evra i procente i odbili smo je. Odbili smo i pregovore u toj situaciji. Đole je igrač koji nam znači i ukoliko budemo zadovoljni ponudom i mi i on, otići će, ali ukoliko ostane neće biti problem jer sam siguran da će postići više golova nego jesenas i da cena samo može da mu poraste".

Uz centarfora rođenog 15. februara 1999. godine, zanimljiv na fudbalskoj pijaci je Srđan Mijailović za kojeg je zainteresovan Partizan.

"Za Mijailovića nije bilo zvaničnih ponuda, ali su nas zvali iz Partizana, crno-beli su stupili u kontakt preko njegovih agenata i u naredna dva-tri dana će se znati definitivno šta će biti sa Mijailovićem".

Brđani će spisak od aktuelnih 35 igrača do polaska na dvonedeljne pripreme u Turskoj svesti na 25 fudbalera i tri golmana, a konačna lista putnika zavisiće od eventualnih transfera.

"Što se tiče odlazaka ne znamo šta će se dešavati. Bilo je priče za 7-8 igrača, klubovi i agenti zovu, raspituju se, ali dok nemamo na papiru ništa, ne računam to u ponude", rekao je Matijašević i dodao da će najiskusniji trio: Kajević - Puškarić - Belić ostati u klubu.

Ambicije je uoči prvog treninga u godini izneo i Saša Ilić, strateg Čukaričkog.

"Izostanci usled korone su najveći problem, ali to ne možemo da izbegnemo. Više bih voleo da su sada svi zaraženi i da potom budu na raspolaganju, ali je izvesno da će biti izostanaka. Poznato je da Čukarički živi od prodaje igrača i svesni smo da će neki od najtalentovanijih imati ponude i napustiti nas u određenom periodu, ali to je posao za direktore kluba", kazao je Ilić pri osvrtu na raspoložive snage.

Šef stručnog štaba superligaša sa Banovog brda je potom istakao značaj rada u Turskij.

"Imaćemo šest provera koje ćemo iskoristiti da se spremimo za drugi deo sezone. Rivali u kontrolnim duelima će biti kvalitetni i cilj će nam biti da se što bolje pripremimo. Prevashodna želja mi je da izbegnemo povrede tikim pripremnog dela", kazao je Ilić.


tagovi

Srđan MijailovićĐorđe JovanovićČukaričkiZimski prelazni rok 2022FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara