Vladimir Matijašević (© Star sport)
Vladimir Matijašević (© Star sport)

Matijašević vidi Čuku između večitih: Bićemo ispred Zvezde ili Partizana, dovodimo dva stranca, Sale Ilić će u Humsku ili Grčku

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.04.22. | 10:11

Direktor Brđana o poslovnim potezima

Ove sezone treće mesto, naredne bar drugo. To je plan na Banovom brdu, u razradnji Vladimira Matijaševića. Sportski direktor Čukaričkog ambiciozan je da formira tim koji bi uskoro mogao da poremeti duopol večitih, uradi nešto slično niškom Radničkom koji je pre dva sezone razdvojio Crvenu zvezdi i Partizan.

Štaviše, funkcioner Brđana se nadakako bi u jednom trenutku mogao da konkuriše i za naslov prvaka, iako priznaje da to usled finansijske moći giganata sa Topčidera nije realno.

Izabrane vesti

Da im se približi – jeste.

Realno je da u budućnosti razdvojimo Zvezdu i Partizan. Mislio sam da će tako biti i ove godine, nisam verovao da će trener crno-belih Aleksandar Stanojević napraviti ovakve rezultate. Ima sličan tim kao prošle godine, a izvukao je maksimum. Partizan igra ozbiljan fudbal. Nadam se, ipak, da ćemo uskoro moći da budemo bar ispred jednog od dva naša najveća kluba“, pojasnio je Matijašević u razgovoru za Informer.

Zagledan je i ka tituli, jednog dana. Pod devizom „ako smo mogli da osvojimo kup (2015) možemo i prvenstvo“.

Nije realno da budemo sada. Ne samo zbog budžeta. Zvezda je klub koji ima milione navijača, daju joj energiju, poseduje finansijsku moć da dovede dobrog igrača. Da se upustim u trku sa njom, teško da ću pobediti. Isto važi i za Partizan. Pokušaću da dovedem dva stranca za sledeću sezonu, ali moram mnogo dobro da procenim. Nemam luksuz da promašujem“.

Naredni prelazni rok mogao bi da bude atraktivan na Banovom brdu.

„Hoću da probam da ojačam tim. Interes nam je da sledeće godine budemo među tri najbolje ekipe. To bi nam donelo plasman u Ligu konferencije, a ako bismo prošli grupnu fazu zaradili bismo dodatni novac. Većinu bismo uložili u pojačanja, bili bismo konkurentni“.

Matijašević i Ilić (© Star sport)Matijašević i Ilić (© Star sport)

Prethodnih godina Čuka se profilisala kao klub koji, uz večite najviše prodaje u inostranstvo. Za poslednjih sedam sezona probila je granicu od 20.000.000 evra. Posledično, ostala bez kvalitetnih pojedinaca koji bi mogli da joj pomognu da se bori za titulu, kao što želi.

Produžimo mi nekad ugovore kvalitetnim i iskusnim igračima, ali nećemo na silu da zadržavamo nezadovoljne. Voleo bih da držim tim na okupu tri godine, mada nije realno. U Čukaričkom ne mogu da zarade kao u Zvezdi i Partizanu. Kad dobiju primamljivu ponudu ne mogu da im branim da idu. Ovaj klub se finansira prodajom. Kad se gleda bruto zarada dobro zarađujemo, međutim, neto zarada nije toliko velika. Nama svaki dinar ide preko računa i porezi su abnormalno visoki, zatim dajemo procente menadžerima, Savezu...“

Superliga Srbije, ponedeljak, 18.30: (3,90) Proleter (3,40) Čukarički (2,00)

Osvrnuo se sportski direktor i na saradnju sa šefom stručnog štaba, Sašom Ilićem.

Ja sam nekad težak čovek, ali sarađivao sam sa mnogim trenerima, sad i sa Ilićem. Voleo bih da ostane pet godina, formira se kao trener i ode u veliki klub. Njemu će sledeća stanica biti ili Partizan ili neka Grčka, to je prirodan put. Ne mešam mu se u posao. Daću uvek savet, ali ne naređujem. Saletu Iliću savetujem da stavi jednog, on stavi drugog, pobedimo i ja mu čestitam. Imam maksimalno poverenje u njega. Ponekad moramo da stavimo u tim mlađeg igrača, jer dolaze skauti da ga vide, ali to funkcioniše tako što se mi u klubu dogovorimo kad bi taj mogao da igra i obavestimo skauta da dođe tad“, dodao je Matijašević za Informer.

 


tagovi

Vladimir MatijaševićČukaričkiSaša Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara