Mejson Maunt (Foto: Reuters)
Mejson Maunt (Foto: Reuters)

Maunt posle četiri meseca ponovo na terenu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.24. | 19:29

Vezista Mančester Junajteda se oporavio od povrede lista

Fudbalerima Mančester Junajteda predstoje odlučujuće utakmice u pohodu na mesto u Ligi šampiona, a razlog za optimizam Eriku Ten Hagu daje činjenica da je lista povređenih igrača sve kraća. Sa nje je ovog utorka konačno precrtano ime Mejsona Maunta.

Engleski vezista pojavio se danas u trening centru Karington posle četvoromesečne pauze tokom koje se oporavljao od povrede lista. On se zajedno sa Aronom Van Bisakom, koji je takođe bio povređen, pridružio timskim treninzima i stavio se na raspolaganje holandskom stručnjaku za utakmicu četvrtfinala FA kupa protiv Liverpula u nedelju.

Izabrane vesti

Prvo letošnje pojačanje mančesterskog kluba poslednju utakmicu odigralo je 11. novembra u minimalnoj pobedi nad Lutonom (1:0), a od dolaska iz Čelsija u transferu vrednom 60.000.000 evra upisao je ukupno 12 utakmica za tim sa Old Traforda upisavši samo jednu asistenciju.

Međutim, ako je suditi na osnovu izjave koju je Ten Hag dao posle pobede nad Evertonom (2:0) prošlog vikenda, čini se da protiv Liverpula neće imati priliku da popravi učinak.

"Maunt je na dobrom putu trenutno i vratiće se vrlo brzo, mislim odmah posle reprezentativne pauze", izjavio je Holanđanin, koji prethodnih nedelja nije mogao da računa na Lisandra Martineza, Luka Šoa, Antonija Marsijala, Tajrela Malasiju, Harija Megvajera i Rasmusa Hejlunda s tim da bi poslednja dvojica uz već pomenutog Van Bisaku trebalo da se nađu u timu za meč sa Liverpulom. Ostaje da se vidi da li isti dolazi prerano za Maunta.

Posle reprezentativne pauze Junajted čeka mini turneja po Londonu, pošto prvo gostuje Brentfordu, a potom u narednom kolu Čelsiju, Mauntovom bivšem klubu. Tim iz Mančesteta trenutno je na šestoj poziciji sa 47 bodova, šest manje od petoplasiranog Totenhema, koji pride ima i utakmicu manje.


tagovi

Mejson MauntMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara