Maurisio Pelegrino (© AFP)
Maurisio Pelegrino (© AFP)

Maurisio Pelegrino zapalio petardu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 02.12.20. | 04:43

Velez u četvrtfinalu Kopa Sudamerikana

Dok se širio virus korona planetom vratio se Maurisio Pelegrino ljubavi iz mladosti, u aprilu je promovisan u trenera Velez Sarsfilda umesto Gabrijela Hajncea, tokom leta selektirao i spremio ekipu i deluje da je – pogodio.

Pod vođstvom nekadašnjeg trenera Valensije, Alavesa i Sautemptona, klub iz Buenos Ajresa beleži zadovoljavajuće rezultate. U devet takmičarskih utakmica ima jedan jedini poraz, a potvrda da je na pravom putu stigla je u Kaliju, pošto je argentinski tim eliminisao Deportivo, dokazao klasu, te posle 2:0 na svom terenu bio još bolji u gostima (5:1) i obezbedio plasman u četvrtfinale Kopa Sudamerikana, južnoameričke verzije Lige Evrope.

Izabrane vesti

Posle uvodna četiri remija, ovo je četvrta pobeda u poslednjih pet utakmica za Velez pod Pelegrinijevom palicom. Najubedljivija za vreme njegovog kratkog mandata. Ovoga puta kao produkt učinkovitosti Lukasa Žansona, strelca dva gola iz tri pokušaja (i 22 tačna pasa), te Kristijana Taragone, koji je obe prilike pretvorio u pogotke. Između njih pogodio je i Peruanac Luis Abram.

Taman za narednu rundu u kojoj će se Velez nameriti na boljeg iz duela urugvajskog River Plejta i čileanskog Univerzidad Katolike. Gosti iz prvog meča imaju prednost 2:1.



tagovi

Južna AmerikaMaurisio PelegrinoVelez Sarsfild

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara