Mažić obučava sudije na Kipru: Dolazim iz Srbije gde je veliki pritisak, arbitri su u teškoj poziciji i potrebna je podrška

Vreme čitanja: 1min | sre. 09.09.20. | 16:51

Penzionisani arbitar postaje stanovnik Kipra, kako bi se u potpunosti posvetio novom poslu

Poznati srpski sudija Milorad Mažić preuzeo je svoju ulogu u kiparskom fudbalu. On će biti šef obuke tamošnjih sudija, a da bi se maksimalno posvetio novom poslu odlučio je da se preseli na Kipar. Mažić ima ozbiljne preporuke za ovu ulogu, s obzirom da iza sebe ima finale Lige šampiona, učešće na Mundijalima, Kupu konfederacija i Evropskom prvenstvu.

Izabrane vesti

"Biću stalni stanovnik Kipra da bih imao stalni kontakt sa ovdašnjim fudbalom i sudija. Pokušaću da pružim podršku mladim i perspektivnim sudijama kako bi mogli da se poboljšaju. Da budu spremni za suđenje u prvoj kategoriji", rekao je Mažić.

Prema izjavama sada već penzionisanog arbitra iz Vrbasa deluje da je situacija na Kipru slična ovdašnjoj. Stim što tamo uveliko sude i strane sudije.

"Dolazim iz Srbije gde je veliki pritisak na sudijama. Arbitri su u teškoj poziciji i potrebna im je podrška svih, a ne samo Saveza, da bi uspeli u svom radu. Već sam pogledao nekoliko mečeva i smatram da nije stvar u kvalitetu kiparskih sudija, već je u pitanju percepcija i tretman koji oni imaju. Mogu da kažem da sam video više grešaka stranih sudija nego kiparskih. U potpunosti sam usresređen na svoj rad i velikim trudom ćemo pokušati da obzbedimo budućnost kiparske arbitraže", dodao je Mažić.



tagovi

Milorad Mažić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara