Mažić otvorio dušu za Nedeljnik i govorio o spornim detaljima iz finala Lige šampiona: Iznenadio me Klop

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.09.18. | 13:54

„Čudi me da nije ništa govorio posle utakmice kada su emocije najjače“, poručio jedan od najboljih srpskih sudija

Najbolji srpski fudbalski sudija i sigurno jedan od najboljih na svetu Milorad Mažić otvorio je dušu Nedeljniku! On je u opširnom intervju za pomenuti magazin govorio o uspesima u karijeri, a i o tome kako je suditi finale Lige šampiona između Reala i Liverpula.

Između ostalog, Mažić je odgovorio i na pitanje o komentarima trenera Liverpula Jirgena Klopa da nije imao hrabrosti da isključi Serhija Ramosa zbog starta nad Salahom.
"Iznenadio me je trenutak tog komentara – dva meseca posle finala Lige šampiona. Ne sećam se, nisam ni čuo ni video da je Klop to rekao nakon susreta. A tada možda emocije jesu najjače, ali se i utakmica najbolje vidi. Tu bih zastao u komentarisanju tog, u suštini, detalja bez mnogo značaja. Čudi me, iskreno, da je kod nas dobio takvu konotaciju, mnogo drugačiju od one u kontinentalnim okvirima, pa i na britanskom poluostrvu. Ima tu još jedan bitan detalj: svaki trener ili funkcioner pokušava da zaštiti svoje igrače ili ekipu, naročito posle teške sezone i pre početka nove. Najlakše ili najbezbolnije je tražiti krivca ili izgovor, i da je stvarno tu bilo nečega za komentarisanje, ne bi se čekalo dva meseca. Svako ko i malo poznaje fudbal, jasno je mogao da sagleda stvari u toku utakmice. Nema tu velike filozofije, eho meča ne može da traje unedogled... Prvi utisci imaju najveću težinu", rekao je Mažić u velikom intervjuu za Nedeljnik.

Izabrane vesti


tagovi

Milorad Mažić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara