Mbape i Galtije na treningu u ponedeljak (©Reuters)
Mbape i Galtije na treningu u ponedeljak (©Reuters)

Mbape u protokolu za Bajern, Galtije čeka doktore da mu kažu može li od starta

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 19:21

PSŽ bi mogao da se suprotstavi Bajernu u najjačem sastavu

Okršaj Real Madrida i Liverpula jeste klasik evropskog fudbala, ali s obzirom na formu Redsa, epitet derbija osmine finala Lige šampiona pripada duelu Bajern Minhena i Pari Sen Žermena. I jedni i drugi su vodeći u svojim prvenstvima, doduše ne tako ubedljivo kao što se pretpostavljalo za ovu fazu sezone, a uprkos određenim kadrovskim problemima koje imaju treneri Julijan Nagelsman i Kristof Galtije, u utorak od 21.00 na Parku prinčeva, kao i 8. marta na Alijanc areni očekuju se spektakli.

Bavarci su u Pariz doputovali bez povređenog Manea, dok će domaćini prvog meča biti bez Mukijelea i Renata Sančesa, ali sa Leom Mesijem i Markom Veratijem, a u konkurenciji je i Kilijan Mbape.

Izabrane vesti

Francuski golgeter je pre desetak dana povredio zadnju ložu u susretu sa Monpeljeom i očekivalo se da će pauzirati oko tri nedelje, međutim, Galtije otkriva da bi Mbape mogao da bude u timu za sutrašnji duel sa Bajernom.

"Juče je trenirao samostalno, a danas sa saigračima. Nismo još sigurni da li će biti u startnoj postavi ili ne, znaćemo posle sutrašnjeg razgovora sa doktorima. Ako i bude na klupi neće to biti samo da bismo uplašili rivala, već da bi igrao. Uradio je neverovatnu stvar što je uopšte počeo da trenira", istakao je trener Parižana.

Govorio je Galtije o prethodnim danima i porazima od Olimpik Marselja u Kupu Francuske (1:2) i Monaka u Ligi 1 (1:3).

"Poraz u Kupu boli, analiziramo ga. Tražimo najbolji sistem koji bi nam omogućio da pružimo najviše što možemo. Razumem da je pritisak na meni i poštujem sve što je rečeno".

Osvrnuo se strateg Svetaca i na kritike navijača upućene njegovim igračima.

"Razumem njihovo nezadovoljstvo, ali sam siguran da će sutra biti uz nas. Neki igrači su otišli da ih pozdrave posle poraza, neki nisu, ali navijači moraju da razumeju da su i oni bili razočarani i jednostavno su želeli da što pre odu u svlačionicu. Treba biti smiren, ali i pronaći način da se izbaci frustracija. Svaki igrač je drugačiji i ja kao trener moram da ih saslušam. Imali smo sastanke, pričali jedni sa drugima... Znam da moji fudbaleri rastu u mečevima kao što je ovaj koji sledi i siguran sam da će pružiti maksimum".

Ne Misli Galtije da je Bajern favorit za prolaz.

"Mislim da su šanse 50-50 odsto. Moji igrači imaju iskustvo ovakvih duela, znamo da je Bajern teška prepreka u ovakvom trenutku, ali imaću na raspolaganju neke igrače koje nisam imao u prošloj utakmici", istakao je trener PSŽ-a i dodao da eksperiment sa Vitinjom kao "desetkom" nije uspeo protiv Monaka i da protiv Bajerna Portugalac neće igrati na toj poziciji.


tagovi

Kristof GaltijeBajern MinhenLiga šampionaPari Sen ŽermenKilijan Embape

Obaveštavaj me

PSŽ
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara