Navijači Vidad (Foto: AFP)
Navijači Vidad (Foto: AFP)

Mbenza konačno proradio i trasirao put Vidadu ka velikoj pobedi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.04.22. | 02:14

Maroko: Tim iz Kazablanke ubedljiv u derbiju

Fudbaleri Vidada deklasirali su FAR iz Rabata pred svojim navijačima u 22. kolu marokanskog šampionata. Branilac trona je od devetog minuta imao igrača više i to je iskoristio na pravi način. Pobedom od 3:0 vratio se na vrh tabele i ponovo ima tri boda viška u odnosu na Radža Kazablanku.

Odavno je jasno da se trka za titulu vodi udvoje, Vidad i Radža će se do kraja boriti za trofej, s ozbirom da lider sada ima čak 18 bodova od Magreba i večerašnjeg rivala koji sede na trećem i četvrtom mestu.

Izabrane vesti

Da gosti neće susret pamtiti po dobru postalo je jasno već u devetom minutu kada je Anur Terhat zaradio direktan crveni karton. Brojčanu prednost domaći igrači iskoristili su da uspostave totalnu kontrolu, te rivalu nisu dozvolili da uputi nijedan šut.

Sastav iz Rabata načeo je najbolji strelac lige, talentovani Gaj Mbenza koji je u klubu na pozajmici iz belgijskog Atverpena. U 23. minutu došao je do 12. pogotka u sezoni, interesantno i prvog u 2022. godini. Prekinuo je post u pravom momentu i trasirao Vidadu put ka velikoj pobedi. Odlično je odreagovao posle centaršuta sa desne strane i glavom sproveo loptu u mrežu rivala. Mora se priznati i da je golman FAR-a Ajub Lakred mogao bolje da reaguje.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata, a strepeli su domaći navijači da njihove ljubimce ne stigne kazna zbog propuštenih prilika. Sve do trećeg minuta nadoknade kada je sve dileme otklonio Anas Serhat preciznim udarcem sa bele tačke.

Uspeli su domaći igrači u poslednjim sekundama još jednom da zatresu mrežu gostiju. Hajmud Abdalah je uhvatio volej u kaznenom prostoru rivala posle jednog odbitka i poslao projektil kroz ruke golmanu FAR-a Lakredu.

MAROKO 1 – 22. KOLO

Četvrtak

FUS Rabat – Radža Kazablanka 0:1 (0:0)

/Ahadae 52/

Petak

Vidad Kazablanka - FAR Rabat 3:0 (1:0)

/Mbenza 23, Serhat 90+3p, Abdalah 90+5/



tagovi

Vidad KazablankaMaroko 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara