Foto: Reuters
Foto: Reuters

Medison pakovao, Vardi pogađao i nalupao Ranijerijev Votford, Vest Hem polako posustaje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.11.21. | 16:47

Mančester Siti bez većih problema slavio protiv Čekićara - 2:1

Pokrile su obilne snežne padavine stadione širom britanskog Ostrva ove nedelje. Zbog istih je odložena utakmica između Barnlija i Totenhema na Turf Muru, a na Itihadu nam "ukrala" očekivani spektakl dva tima iz vrha tabele. Međutim, Lester i Votford su nam doneli sve ono što Mančester Siti i Vest Hem nisu uspeli da pruže. Klaudio Ranijeri se sa novim klubom vratio na mesto uspeha okuražen pobedom nad Mančester Junajtedom u prethodnom kolu, ali ga je Džejmi Vardi, barjaktar istorijskog premijerligaškog podviga u saradnji sa Džejmsom Medisonom "nalupao" i vratio Lester na pobednički put - 4:2 (2:1).

Ujedno se Lesterova "devetka" vratila u golgetersku formu. Na prethodnih pet utakmica u svim takmičenjima nije uspeo da postigne gol, ovog popodneva je dao dva za osam minuta (u 34. i 42.). Oba na asistenciju Džejmsa Medisona - posebno atraktivna bila je prva - koji je u 16. minutu i sam zatresao mrežu Danijela Bahmana za inicijalno vođstvo Lisica, čime je dao nadu Brendanu Rodžersu da bi konačno mogao da zaigra kao u prethodne tri sezone.

Izabrane vesti

Na startu aktuelne takmičarske godine bio je neprepoznatljiv, do danas učestvovao postigao samo jedan gol, a onda za 90 minuta nadmašio dosadašnji učinak. Pride je sredinom nedelje odlučio utakmicu protiv Legije - gol i asistencija - u Ligi Evrope.

Uprkos tome što je dva puta gubio, Votford nije odustajao, štaviše, preko udarnog napadačkog tandema je uspevao da se vrati u život - Džošua King pogodio iz penala za 1:1 u 30. minutu, Emanuel Denis smanjio na 3:2 pola sata kasnije; obojica imaju po pet golova ove sezone - ali posle pogotka Ademole Lukmana, kojim je Lester još jednom duplirao prednost, gost ostao bez odgovora.

Na nadahnutu partiju, prvu posle dužeg vremena, Vardi je bacio senku proslavom kod svog prvog gola, proklizavši ispred Ranijerija, čoveka koji ga je vodio do titule u Premijer ligi pre pet godina.

U Mančesteru su se stvari zakuvale tek u nadoknadi meča. Siti je u 90. minutu potvrdio trijumf preciznim udarcem Fernandinja sa ivice šesnaesterca, da bi Manuel Lancini u dubokoj nadoknadi sa identične pozicije, samo na suprotnoj strani, još atraktivnijim šutem prepolovio zaostatak, i to pošto je koji sekund ranije oteo loptu baš Fernandinju.

Građani su u prednost stigli u 33. minutu golom Ilkaja Gundogana. Veliki deo posla odradio je Žoao Kanselo, sjajnom dijagonalnom - baš kao i u prošlom kolu - uhvatio na spavanju odbranu Vest Hema i pronašao Rijada Mareza, a Alžirac centaršutom po zemlji na drugoj stativi pronašao nemačkog vezistu.

Vest Hem je tokom većeg dela meča jedva dolazio do lopte, pa samim tim nije ni uspevao da ozbiljnije pripreti Edersonovom golu. Drugim uzastopnim porazom Čekićari su izgubili korak za vodećim trojcem, dok se Siti izjednačio sa Čelsijem na vrhu sa 29 bodova, pa ih sada ima šest više od današnjeg rivala.


PREMIJER LIGA – 13. KOLO

Subota

Arsenal – Njukasl 2:0 (0:0)

/Saka 56, Martineli 66/

Kristal Palas - Aston Vila 1:2 (0:1)

/Guehi 90+5 – Target 15, Mekgin 86/

Liverpul - Sautempton 4:0 (3:0)

/Žota 2, 32, Tijago 37, Van Dajk 52/

Norič - Vulverhempton 0:0

Brajton - Lids 0:0

Nedelja

Brentford - Everton 1:0 (1:0)

/Toni 24pen

Lester – Votford 4:2 (3:1)

/Medison 16, Vardi 34, 42, Lukman 68 – King 30pen, Denis 61/

Mančester Siti – Vest Hem 2:1 (1:0)

/Gundogan 33, Fernandinjo 90 - Lancini 90+4/

17.30: (1,70) Čelsi (3,90) Mančester Junajted (5,50)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester SitivotfordLester

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara