Grinvud (AFP)
Grinvud (AFP)

Mejson Grinvud menja reprezentaciju: Ako se uozbilji igraće za Jamajku

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.10.23. | 01:27

Mladi Englez bi tokom epizode u Hetafeu mogao da napreduje

Kvalitetnim fudbalerima nije potreban period prilagođavanja. Odmah pokažu zbog čega su dovedeni. Tako je Mejson Grinvud već ostavio pečat na rezultatima Hetafea, u koji ga je Mančester junajted poslao na pozajmicu posle silnih peripetija na privatnom planu.

Mladi Englez je najpre asistirao Gastonu Alvaresu u remiju sa Bilbaom, a onda se postarao i za prvenac u Primeri, na još jednom gostovanju, ovoga puta u Vigu. Njegova dobra izdanja u ekipi iz Madrida su pomno ispraćena kako u Velikoj Britaniji, tako i na drugoj strani Atlantika, jer krilnog napadača bi mogla da dobije – Jamajka.

Izabrane vesti

Seletor te reprezentacije, Islanđanin Heimir Halgrimson, pojasnio je da Rege bojsi imaju na umu da angažuju 22-godišnjeg bočnog napadača. Jedini uslov je da se uozbilji. A to znači manje vesti o privatnom životu u javnosti, više posvećenosti fudbalu, još koji gol i(li) asistencija, pa da se onda Grinvud nađe u severnoameričkoj reprezentaciji.

Ako je u stanju da se vrati na nekadašnji nivo, rado bismo ga angažovali“, pojasnio je Halgrimson.

Imajući u vidu da je Grinvid dosad odigrao samo jedan meč za reprezentacjju Engleske, a da FIFA dozvoljava promenu „fudbalskog državljanstva“ svakom ko ima do tri utakmice za jedan tim, pravne prepreke ne postoje. Sad je sve na Grinvudu, koji bi dobrim izdanjima u Španiji mogao da se pridruži Damaraji Greju i Majklu Antoniju koji su posle kratkog staža u Engleskoj odlučili da igraju za Jamajku, odakle je Mejson poreklom.

Upravo tako pojačani Rege bojsi su na poslednjem izdanju Gold kupa bili jedno od najprijatnijih iznenađenja, pošto su dogurali do polufinala, gde ih je izbacio kasniji šampion, Meksiko.


tagovi

HetafeMejson Grinvudreprezentacija Jamajke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara