Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Mekan, plemenit i korisniji od 2.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.08.20. | 09:39

Miloš Vulić stavio na slatke muke upravu i stručni štab Crvene zvezde

Posle dobrih igara na Marakani pričalo se o kvalitetu koji je iz poljske doneo Srđan Spirdonović, meč u Šapcu u fokus crveno-belog dela javnosti izbacio je dobar učinak bonus igrača i još jedan magični gol Miloša Vulića. Rođeni Kruševljanin predstavlja – ne samo zbog pogodaka sa distance – personifikaciju napretka veznog reda srpskog šampiona na početku ove sezone. Ponovo ponavljamo: rivali nisu baš bili najkvalitetniji, ali Dejan Stanković je na dobrom putu da manevar svog tima izleči od hronične, prošlosezonske boljke. Sterilnosti, sporog razmišljanja i besomučnog vraćanja lopte unazad.

Ima do probuđenog Mirka Ivanića, talenta Aleksandra Kataija i mladog Vejka Nikolića, ali u tom pozitivnom polju delovanja Dejana Stankovića, jasna je uloga Miloša Vulića. Vrhunskim ostvarenjem u finišu meča sa šabačkom Mačvom, drugim u tek započetoj sezoni, bivši član Napretka stavio je na slatke muke stručni štab i Upravu Crvene zvezde. Njegove dobre igre poklopile su se sa svakodnevnim pisanjem italijanskim medija o prelasku veziste srpskog šampiona u Seriju A. Pominjao se Krotone, zatim i Verona kao tim koji je spreman za Vulićevu slobodu da Crvenoj zvezdi izbroji dva miliona evra. Navodno, stručni štab na čelu sa Dejanom Stankovićem želi da zadrži Vulića, ali Uprava kluba sa Marakane, predvođena Zvezdanom Terzićem, pored superigaške trči još jednu trku. I moraće da bude brza. Naime, crveno-belima je do kraja prelaznog roka potrebno 10.000.000 evra, kako bi, bez obzira na rezultate u Evropi, imali mirnu finansijsku situaciju... Zasad su crveno-beli na nuli, mada je do zatvaranja letnje pijace ostalo skoro 50 dana. A klubovi sa zapada Evrope su tek počeli da otvaraju karte.

Izabrane vesti

Kruševljanin Miloš Vulić je jedan od onih o čijem odlasku se najviše priča. Posebno, zbog, ako je verovati italijanskim medijima, okvirne cene od dva miliona evra. To je obeštećenje na koje Crvena zvezda trenutno ne može da ostane imuna.

Ali sasvim je logično što Dejan Stanković ne želi da se odrekne veziste rođenog 1996. godine, koji je pokazao da može da bude vrlo koristan u mečevima Superlige. I što insistira i pored dolaska Kange, da Vulić ostane u Ljutice Bogdana. Mladi stručnjak na klupi crveno-belih je na dobrom putu da izdefiniše ulogu jednog od junaka trijumfa nad Mačvom. Od kada je stigao na Marakanu, o Vuliću vladaju podeljena mišljenja. Ne samo zbog nekonutineteta koji je imao kod Vladana Milojevića i Dejana Stankovića u početnoj fazi mandata. Mnogi su uz talenat i fin šut apostrofirali da je previše mekan za evropske bitke i mečeve najjačeg intenziteta. Bilo je primetno da Vulić pati kao deo tandema zadnjih veznih, kada je pokrivao poziciju osmice sa brojnim defanzivnim obavezama. Čak se u jednom trenutku, prošlog leta, činilo da će otići u niški Radnički na pozajmicu. Rizikovao je i pogodio. Međutim, i kada je dao gol protiv Olimpijakosa, Vulić nije bio konstantan kada je dobijao šansu.

Dejan Stanković ga je približio protivničkom golu i učinio da u dosadašnjem delu sezone Miloš Vulić ima status najboljeg 12. igrača. Primetno je da igra i sa više samopouzdanja, i da mnogo više koristi šut sa distance. Oružjee koja mu je do sada donelo čak tri ručna sata kao kreatoru najlepšeg gola kola u Superligi. Jednom u Napretku i dva puta u Crvenoj zvezdi. Nema sumnje da će od novinara Nebojše Petrovića dobiti još jedan ručni časovnik...

Dovoljno plemenit i mekan, Miloš Vulić je trenutno korisniji za Crvenu zvezdu od 2.000.000 evra. Posebno, što ubitačnim udarcem može da kvari defanzivne postavke rivala u Superligi. To je jedna strana priče. Druga je ona o sudibini i procenama vezanima za Milana Pavkova. Kada je golgeter iz Begeča bio u punoj snazi, crveno-beli su odbijali četiri miliona evra. Sličnu ponudu nikada više dobiti neće...

Mada, kod Vulića su prednost godine...


tagovi

Miloš VulićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara