©Reuters
©Reuters

Meksička zbrka sa VAR sistemom: Monterej peti put osvajač KONKAKAF Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 06:02

Uzbudljivo meksičko finale - 1:0

Monterej je peti put u svojoj istoriji osvoji KONKAKAF Ligi šampiona, pošto je u velikom meksičkom finalu savladao ljutog rivala Klub Ameriku sa 1:0 (1:0).

Utakmica nije mogla da protekne bez problema, koje je izazvao VAR sistem, s obzirom da je ostalo nejasno da li je Rohelio Funes u presudnom devetom minutu bio u ofsajdu, ali je na kraju presuđeno da nije, jer je protivnički igrač imao kontakt sa loptom. U svakom slučaju, nikako se ne sme osporiti slavlje Montereja, s obzirom da je agilnije ušao u meč i imao veći broj opasnih napada tokom čitave utakmice.

Izabrane vesti

Monterej ima perfektan učinak u finalima, ovo mu je bilo peto učešće i ujedno i peto slavlje. Sa druge strane, Klub Amerika je i dalje najtrofejniji klub ovog takmičenja, sa sedam osvojenih trofeja, a ovo joj je bio prvi poraz u finalima. Meksikanci su apsolutni vladari Lige šampiona, pošto njihovi timovi već 16. put uzastopno osvajaju ovo takmičenja. Ovo je bilo četvrto meksičko finale u poslednjih šest godina.

Amerika nije imala mnogo šansi, ali je mogla do izjednačenja u 11 minutu utakmice, kada je prečku pogodio Federiko Vinjas. Čitava nadoknada je bila prepuna bure, a stepen ključanja je dostignut u 12 minutu nadoknade kada su igrači Klub Amerike tražili jedanaesterac, ali ga posle gledanja VAR snimka nisu dobili, pa je slavlje Monterejevih navijača moglo da počne.

Monterej je mnogo ranije mogao da razreši dramu. U 72. minutu Maksimilijano Mesa je imao odličnu šansu glavom, ali je lopta prošla pored leve stative, a deset minuta kasnije Vinsent Jansen je uleteo u jedanaesterac i šutirao, ali je taj udarac izblokiran.



tagovi

Klub AmerikaMonterej

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara