Detalj sa meča Kostarika - Meksiko (©Reuters)
Detalj sa meča Kostarika - Meksiko (©Reuters)

Meksikanci nakrivili sombrerose: Penal došao glave Kostariki, Pineda prevario Navasa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 03:09

Sastav Danijela Martina stoprocentan - 1:0 (1:0)

Tek što je otvoreno drugo kolo kvalifikacija za Mundijal u KONKAKAF zoni, a već je dve stvari kristalno jasne: Meksiko je jedina reprezentacija sa stopostotnim učinkom, dok će Jamajka jedina ostati bez ijednog osvojenog boda. Barem do iduće rude... 

Nije u Centralnoj i Severnoj Americi fudbal atraktivan kao nešto južnije, ali pojedini dueli definitivno zavređuju pažnju. Naročito kada se sastaju redovni učesnici Mundijala. Prognoze su takve da je Meksiko viđen putnik za Katar 2022. godine, a Kostarika neko ko bi trebalo da se priduži Sombrerosima. Ipak, pitanje je hoće li to učiniti, jer ide iz “minusa”. U zaostatku je. 

Izabrane vesti

Retki su mečevi u kojima se Meksiko naigra fudbala kada je sa druge strane Kostarika. Ni ovoga puta to nije bio slučaj iako su Sombrerosi bili konkretniji u završnicama akcija. Isticale su se dve golmanske veličine - Kejlor Navas i Giljermo Očoa

Čuvali su se Meksiko i Kostarika, nisu se zaletali, domaćin sve dok nije bio primoran. A, jeste s kraja prvog poluvremena. Skrivljen je penal, lopte se latio Orbelin Pineda i - pogodio. Prevario je Kejlora Navasa pred sam odlazak na odmor, u zaustavnom vremenu. 

Kostarika predvođena vremešnim Brajanom Ruizom nije imala drugu opciju nego da se otvori i krene po gol. Samo on ju je vadio. I zaista domaćin je delovao odvažnije, ali nije kretao na sve ili ništa plašeći se da bi Meksiko “čekalicom” mogao da saseče u korenu nade Kostarike o bodu ili, pak, i preokretu. 

Žaliće fudbaleri Kostarike za prečkom, koja se, možda, i dalje trese. Dobrano je uzdrmana u smiraj susreta. Žaliće i za centimetrima koji su nedostajali da ofanzivci uklizaju i zatresu mrežu. Žaliće za ispuštenim bodom, a u daljoj budućnosti mogli bi da žale i za Mundijalom, koji će gledati od kuće ako drastično ne poprave realizaciju.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (SEVERNA AMERIKA) – 2. KOLO

Nedelja

Jamajka - Panama 0:3 (0:2)

/Andrade 14, Blekburn 39, Votermen 82/

Ponedeljak

Kostarika - Meksiko 0:1 (0:1)

/Pineda 45+1pen/

El Salvador - Honduras 0:0

SAD - Kanada 1:1 (0:0)

/Eronson 56 - Larin 62/



tagovi

MeksikoKostarikakvalifikacije za svetsko prvenstvoKvalifikacije za Mundijal 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara