Mektomineju nude ugovor do 2025.

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.19. | 22:02

Lepo se razvija, pa je i predlog Mančestera logičan

Nije popularno konstatovati, ali deluje istinito. Možda najbolja stvar koja se dogodila Mančester junajtedu je povreda Pola Pogbe, jer sve dok je Francuz bio na terenu Crveni đavoli nisu mogli da se sastave, a čim je završio u ambulanti počeli su da liče na nešto. Kad Pogbe nema da „overi“ loptu u svakom napadu, engleski velikan postaje otresitiji, a mlađi igrači brže napreduju, pa je tako Skot Mektominejiako je bio parnjak bivšem asu Juventusa – značajno poboljašo sve aspekte igre otkako je dobio šansu u kontinuitetu.

Toliko su zadovoljni na Old Trafordu napretkom škotskog reprezentativca da su ostrvski mediji došli do saznanja kako uprava kluba planira da mu ponudi novi ugovor. Razume se, i poveća platu. Što se tiče dužine trajanja, 23-godišnji vezista je trenutno u obavezi da za Mančester igra do leta 2023, ali da ne bi došli u poziciju da ga za nekoliko sezona izgube, rukovodioci su odlučili da pred Skota stave predlog ugovora do juna 2025. Dakle, na još pet i po godina.

Izabrane vesti

Primanja bi sa sadašnjih 30.000 funti sedmično – što je početna plata za fudbalera prekomandovanog iz Akademije u prvi tim –  bila duplirana, te bi sa 60.000 funti svakog ponedeljka Mektominej mogao godišnje da računa na oko 3.707.000 evra godišnje. Opet bi bio među slabijem plaćenim igračima ekipe.

Iako i te kako doprinosi, pošto sa njim kao starterom Mančester junajted još nije izgubio nijedan meč protiv rivala iz takozvane „velike šestorke“, pa posle vezanih trijumfa nad Totenhemom i Sitijem u samo četiri dana ima skor od šest pobeda i tri remija sa tim uglednim društvom.

(FOTO: Reuters)

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara