Foto: Reuters
Foto: Reuters

Melburn Siti prokockao prvu meč-loptu

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.05.22. | 16:57

Aktuelni prvak Australije poražen u pretposlednjem kolu od "fenjeraša" Perta - 2:0

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Sidneja)

Uspeli su fudbaleri Melburn Sitija da sami sebi zakomplikuju život, pošto su prokockali prvu priliku da odbrane titulu premijera A-lige, i to tamo gde su najmanje očekivali. U pretposlednjem kolu šampionata Australije lider je poražen (2:0) od poslednjeplasiranog Pert Glorija, koji nije ostvario pobedu na 17 poslednjih utakmica!

Izabrane vesti

Poslednji trijumf ekipa iz Zapadne Australije zabeležila je još 20. februara, kada je takođe sa 2:0 savladala Brizbejn na Tasmaniji, gde je jedno vreme igrala kao domaćin. Od tada do danas su upisali čak 13 poraza i četiri nerešena rezultata?!

Melburn Siti je na kolena bacio 22-godišnji Englez Kalam Timins, golovima u 5. i 67. minutu. Najpre je ispalio precizan projektil u rašlje gola gostiju, a zatim je uz svesrdnu pomoć golmana Sitija Glavera overio pobedu šutem sa 25 metara, na koji se odlučio u nedostatku boljih rešenja. Lopta se jedva dokotrljala do čuvara mreže Sitija, koji je trapavim reagovanjem dopustio da ga preskoči i odskakuće u mrežu.

U Melburnu za poraz mogu da krive pre svega odluku Fudbalske konfederacije Azije (AFC), koja je odlučila da sve učesnike Lige šampiona okupi u različitim gradovima, gde su igrali dvokružni bod-sistem (?!), zbog čega Melburn Siti i Sidnej nisu nastupali u A-ligi u protekle tri sedmice. Fudbaleri Sitija em nisi uspeli da prođu u nokaut-fazu takmičenja, em su ispali iz ritma domaćeg takmičenja, a i protiv Perta su igrali na povratku iz Tajlanda.

Ipak, ekipa Patrika Kisnobroa ima jasnu situaciju u poslednjem kolu, u kojem Melburn Siti dočekuje Velington Finiks. Ovaj meč na programu je u ponedeljak 9. maja, a dva dana ranije jedini konkurent za prvo mesto Melburn Viktori odigraće utakmicu poslednjeg kola protiv Sidneja. Bez obira na ishod tog meča, Sitiju će pobeda doneti novu titulu premijera A-lige (pobednika ligaškog dela takmičenja) i povlašćenu, prvu startnu poziciju u plej-ofu za titulu šampiona.

Piše: Branko CVETOJEVIĆ




tagovi

Australija 1Melburn Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara