Savet Dušanu Vlahoviću: Pogledaj šta je Jakini napravio od Dibale, ostani još dve godine u Firenci

Vreme čitanja: 3min | čet. 05.03.20. | 21:41

Milan Milanović prognozira da je Sergej Milinković Savić zreo za selidbu u novu sredinu

Sezona velikog napretka. Prošle godine bio je Dušan Vlahović uzdanica mladog tima Fjorentine, golovima joj doneo pehar Primavera kupa, da bi ove zakoračio na veliku scenu i pokazao da bi mogao da bude uzdanica Ljubičastih i u Seriji A.

Šest golova i jedna asistencija su zadovoljavajući učinak Srbina, ako se zna da je bio starter samo devet puta, a da je posle dolaska Patrika Kutronea prinuđen da deli minutažu sa zimskim novajlijom iz Vulverhemptona, te starosedeocem Federikom Kjezom. A mlađi je od obojice.

Izabrane vesti

Vlahović je papirima vezan za klub sa „Artemio Frankija“ do juna 2023. i mada se pominje po italijanskoj štampi da je na spisku želja Rome i Napolija, a u nekim pričama i Milana, njegtov sunarodnik, Milan Milanović, koji je pet godina proveo na Čizmu, uverava da Mali Ibra mora da se razvija na istom mestu gde je i sad. U Firenci.
Znam ga privatno, jer nas je u Srbiji trenirao isti strunjak za fizičku pripremu igrača (Andreja Milutinović, op. au). Pre tri sezone, kad se tek pojavio u Partizanu, važio je za supertalenta, svi su ga želeli. Sad mogu lako da uoče njegov talenat, s tim da Dušan mora još da raste i da češće igra. Srećom, ima Đuzepea Jakinija za trenera, a on baš vodi računa o mladim igračima. Pogledajte samo kakav je posao napravio trenirajući Paola Dibalu“, kazuje Milanović, od septembra 2019. član slovenačkog prvoligaša Triglava.

Vlahović je pravu šansu dobio kod prethodnog trenera Vinčenca Montele, međutim, igra redovno i kod Jakinija, a podatak da je davao golove Kaljariju, Inter, Napoliju i Sampdoriji sugeriše da je predodređen za velike stvari.
Tačno je da ga žele mnogi klubovi, ali što se mene tiče, trebalo bi Dušan da ostane u Violi. Ne samo u narednoj sezoni, već cele dve godine. Firenca je prelep grad, ako ostane lako bi mogao da postane idol navijača“, savetuje Milan Milanović.

Bivši član Crvene zvezde, koji je u Italiji igrao za Palermo, Sijenu, Vićencu, Askoli i Pizu oduševljen je još jednim Srbinom. Onim koji ima šansu da sezonu završi Skudetom.
„Sergej Milinković Savić je sjajan potencijal. Ide mu baš dobro u Laciju. U reprezentaciji, pak, stvar je drugačija, jer se od njega više očekivalo. Ne znam kako se oseća na Olimpiku, ne poznajem ga lično, ali bi možda za njega na kraju sezone bilo dobro da pređe u neki veliki evropski klub“.

Na sličan način, sipa pohvale i na račun Josipa Iličića, s kojim je delio svlačionicu na Sicijili.
Još dok je igrao za Palermo, Josip je bio izuzetno snažan, samo mu je bila potrebna sredina u kojoj će da eksplodira. Sad je postao životinja, ha-ha-ha... Bez problema bi mogao da igra za Juventus. Zahvaljujući Gasperiniju, treneru koji me je vodio u Palermu, Atalanta igra napadački fudbal i jedan od timova koje je uživanje gledati. A van terena Josip Iličić je veoma tih momak“, dodao je Milan Milanović.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara