Malenović sa Gaćinovićem i Rajkovićem (©Instagram)
Malenović sa Gaćinovićem i Rajkovićem (©Instagram)

Menadžer Tadića, Gaćinovića i Rajkovića novi sportski direktor Ciriha

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.10.23. | 13:19

Miloš Malenović izašao iz menadžerskog posla

Fudbalska javnost u Srbiji ne poznaje ga previše, ali sami fudbaleri su ga dobro upoznali i očigledno su bili zadovoljni, pošto su klijenti “Soccer Mondial“ agencije bili i asovi poput Dušana Tadića, Mijata Gaćinovića i Predraga Rajkovića, da pobrojimo samo neke od naših igrača, mada je Miloš Malenović pod ugovorom imao i neke inostrane zverke, poput Munasa Dabura. Međutim, Malenović, vlasnik pomenute agencije, rešio je da „okači penkalo“ o klin i fudbalu se posveti na sasvim drugačiji način.

On je zvanično promovisan u sportskog direktora Ciriha, trenutnog lidera švajcarskog pvenstva. Malenović je i do sada bio spoljni konsultant i očigledno su u klubu bili zadovoljni njegovim doprinosom, pa su mu dali veća ovlašćenja kada je Marinko Jurendć, dosadašnji sportski direktor, prešao u Augzburg.

Izabrane vesti

Isprva je to bila privermena saradnja, ali kako su obe strane bile zadovoljne ona je sada i ozvaničena u formalnom obliku.

Sa druge strane, agencija „Soccer Mondial“ se spojila sa kompanjom „VPA Sports International“ u kojoj, između ostalih, rade Aleksandar Radosavljević i Dušan Tošić. Oni će i nastaviti da vode brigu o Malenovićevim igračima. Između ostalog i o Antoniju Markezanu, Ramonu Guzu, Nilsu i Migelu Rajhmutu, sve članovima Ciriha, ali i Mateu Kovačiću iz Mančester Sitija.

Gazda Ciriha Ansilio Kanepa svakako tvrdi da Malenović nije u sukobu interesa, jer su i do sada njegove ingerencije bile odvojene, a analitičke sposobnosti su oduševile sve u klubu.

Prvi zadatak Malenovića na novoj funkciji biće da pronađe trenera za narednu sezonu. Trenutno je tu Bo Henriksen, klub je više nego zadovoljan jer je ekipa bez poraza u dosadašnjem delu prvenstva, ali njemu ugovor ističe sledećeg leta. Ili će ga Malenović ubediti da produži ili će da potraži novog.



tagovi

CirihMiloš MalenovićDuško TošićŠvajcarska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara