Ansu Fati (©Reuters)
Ansu Fati (©Reuters)

Mendeš doneo astronomsku ponudu za Fatija, Barsa odbila

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.09.20. | 10:57

Još jedan dokaz da Katalonci mladog napadača vide kao buduću uzdanicu...

Barselona u timu ima nebrušeni dragi kamen. I toga je i te kako svesna. Zablistao je Ansu Fati nedavno u Ligi nacija protiv Ukrajine, postao najmlađi strelac u istoriji španske reprezentacije oborivši rekord star 95 godina. Ovog leta na Kamp Nou stigla je basnoslovna pouda od 150.000.000 evra za momka koji nema punih 18 godina. Barselona ju je glatko odbila bez bilo kakve namere da se upušta u pregovore.

Ponudu je doneo Žorž Mendeš. Precizno, ona je glasila 125.000.000 fiksno i još 25.000.000 kroz potencijalne bonuse. Ime kluba koji se nameračio da dovede jednog od najvećih talenata današnjice ostalo je pod velom tajne. Mediji u Engleskoj nagovestili su da je Mančester Junjted izuzetno zainteresovan za levokrilnog fudbalera. Sveža krv pomogla bi Crvenim đavolima da naprave tim koji bi bio konkurentan da se ponovo nadmeće za titulu.

Izabrane vesti

Ali odbijena ponuda nije jedini dokaz da Barselona na Fatija gleda kao na novog Lionela Mesija, iako postoje brojne razlike (za početak tinejdžeru je jača desna noga). Reprezentativac Španije zvanično je promovisan u prvi tim i dobio je dres sa brojem 22. Uz to, izlazna klauzula pomerena je sa dosadašnjih 170.000.000 na neverovatnih 400.000.000 evra. U prevodu, evropskim velikanima iz liga petice poslata je jasna poruka, da se klone Barsinog dijamanta. Poslednji ugovor koji je potpisan datira iz decembra 2019. godine, kada je postavljena prva otkupna klauzula, ali je u redovima Katalonaca procenjeno da postoji objektivna opasnost da se, recimo, Pari sen Žermen, ili neki engleski velikan otvori i da će u Barsi bespomoćno gledati kako momak rođen u Gvineji Bisao odlazi.

Španski gigant je tako predupredio takav scenario. Pre nekoliko dana potpisan je novi ugovor sa Fatijem do 2024. godine. Otuda je bez mnogo razmišljanja odbijena ponuda koju je doneo Mendeš.


tagovi

Ansu FatiLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara