Adi Hiter (©Reuters)
Adi Hiter (©Reuters)

Menš se zahvalio Hiteru posle haotične sezone

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 18:26

Nije izdržao ni godinu dana

Došao je sa etikom kvalitetnog stručnjaka i nekog ko je sa Jang Bojsima i Ajntrahtom iz Frankfurta pravio dobre rezultate. Doveden je u Menhengladbah kako bi postavio sistem i doveo klub ponovo u krug kandidata za evropska klupska takmičenja, a umesto toga smenjen je posle samo godinu dana.

Menš je ovu vest potvrdio odmah posle ubedljivog trijumfa nad Hofenhajmom (5:1) putem zvaničnog klupskog saopštenja. Kako je objašnjeno, posle odrađenih analiza cele sezone tokom poslednjih nedelja, odlučeno je da je najbolje za sve strane da se ugovor koji je važio do juna 2024. godine ipak sporazumno raskine.

Izabrane vesti

Borusija je iza sebe ostavila krajnje haotičnu sezonu, jednu od najslabijih u poslednjih nekoliko godina. Veći deo godine klub je proveo bliže zoni ispadanja, nego u gornjoj polovini. Bolji rezultati došli su tek u poslednjih devet kola u kojima je Menš poražen samo jednom, uz pet trijumfa i tri remija. Upravo tom serijom dobrih igara bivši šampion Evrope je uspeo da se izvuče i dođe do desete pozicije, na kojoj i završava sezonu što znači da neće imati izlaz u Evropu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

Menš je od njegovog dolaska izgubio nekoliko važnih igrača, pre svih vezistu Denisa Zakariju koji je u januaru postao fudbaler Juventusa. Hiter je na pojačanja potrošio gotovo 20.000.000 evra, doveo Hanesa Volfa iz Lajpciga, te defanzivce Luku Neca iz Herte i Marvina Fridriha, ali je Menš i dalje kuburio sa rezultatima.



tagovi

Adolf HiterBorusija Menhengladbah

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara