Mesi atletskih trenera o Vlahoviću: Samo razmišlja o poslu, dolazio je sa osmehom na treninge u 6:30!

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.02.22. | 12:48

„Najbolje od Vlahovića očekujte za nekoliko godina, on ima monstruozne rezultate“, poručio Andrija Milutinović

Iza Dušana Vlahovića su propratna dešavanja vezana za najveći zimski transfer u Evropi, kao i blještavilo predstavljanja u Juventusu. Ispred njega je krvav rad i ambicija da opravda svaki uloženi cent, kao i potvrda u dresu velikana iz Torina da pripada društvu najboljih evropskih napadača.

Prete u Torinu svaki korak Dušana Vlahovića, izvrću na postavu najsitnije detalje iz njegove biografije. Tako je kraći intervju za Totosport dao Andrija Milutinović, profesor biohemije iz Beograda i stručnjak koji je individualno radio sa brojnim evropskim asovima. Nekadašnji član stručnog štaba A reprezentacije Srbije oporavljao je od povrede Dušana Vlahovića i očigledno do tančina upoznao karakter sjajnog napadača.

Izabrane vesti

Italijani su ga predstavili kao“Mesija atletskih trenera“.

„Bio sam prilično zapanjen njegovim mentalitetom i stavom. Kada se povredio, pratio sam ga od prvog dana. Na početku je bio malo stidljiv, ali i odlučan. Kada sam uradio klasične testove za proveru otpornosti, snage i biometrijskih podataka bio sam impresioniran vrednostima koje je pokazao. Nije se potpuno oporavio , ali su podaci bili monstrozni“, istakao je Andrija Milutinović.

Stručnjak za oporavak i fizičku pripremu fudbalera prisetio se i nekih zanimljivih anegdota.

„On je uvek u glavi imao samo jednu misao, da napreduje, pobeđuje i postane broj jedan. Ne plaši se posla, ne ometaju ga pritisci. On voli posao. Kada se povredio bo sam iskren prema njemu. Rekao sam mu da ga čeka teško vreme, i da za svakog igrača takva situacija može da bude stresna. On me je samo pitao kada da dođe sutra. Dogovorili smo se da trening počne u osam sati ujutru. Došao je na vreme, i video Perišića kako završava sa treningom. To mu je bilo čudno, pitao me kada je Ivan počeo sa radom, pošto je već završio. Dobio je moj odgovor: „U 6:30“. Obećao je da će sutra i on doći u to vreme. I došao je, sa osmehom na licu“.

Milutinović je dodao da je Vlahović znatno zreliji od vršnjaka.

„Razmišlja kao da ima 30 godina. To je kvalitet koji sam video i kod De Lihta. Njih dvojica su vrlo slični i po karakteru. Stalno žele da pobeđuju. Ono što morate da znate je da do sada nismo videli najboljeg Vlahovića. Njegova građa i razvoj još nisu završeni. Najbolja izdanja očekujteza nekoliko godina. Mogao bi da bude dugovečan kao Bufon. Oduševljen je Juveovim spostskim centrom. Rekao mi je da želi samo da napreduje i pobeđuje“.


tagovi

Dušan VlahovićAndrija Milutinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara