Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Mesi bez alibija: Došao sam da osvojim Ligu šampiona!

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.08.21. | 12:20

“Imamo neverovatan tim na svim pozicijama“, kaže Argentinac

Ludnica ispred Parka prinčeva, stigao je najbolji među najboljima. Dugogodišnja tiha patnja Nasera Al Kelaifija konačno je obukla dres Pari Sen Žermena. Ne toliko zaslugom Svetaca, koliko krivicom Barselone. Ali sada je to hajmanje bitno. Važno je samo da je Lionel Mesi tu. Sa jasnom ambicijom: da osvoji sve.

Izabrane vesti

Od prvog dana (kad je postalo jasno da napušta Barsu, minulog četvrtka) PSŽ se pozicioinirao kao kandidat. Naravno da nije bilo lako dogovoriti se oko uslova. Hvala klubu što je učinio veliki napor i hvala mu na dobrodošlici. Izuzetno sam ambiciozan. Sviđa mi se PSŽ. Potpuno smo spremni da pokušamo da osvojimo sva takmičenja. To je moj cilj: da ovaj klub nastavi rast, da pobeđuje i osvaja trofeje“, rekao je Mesi na zvaničnoj promociji na Parku prinčeva.

Dok je on govorio ispred stadiona je trajala navijačka žurka. Traje u stvari već dva dana. Još otkako je postalo jasno da će Mesi u Pariz. Ceo dan su ga čekali na aerodromu, onda se preselili ispred Parka prinčeva. Vredelo je.

Sjajno je ovde. Imamo izuzetne igrače na svim pozicijama, a plus smo doveli spektakularna pojačanja. Igraću sa najboljima i to me raduje. Hvala Parižanima na dočeku. Bilo je ludo. Ako je nešto nedostajalo da budem potpuno srećan, onda je ovo šlag na torti. Nadam se da ćemo se na kraju radovati zajedničkim uspesima“.

Sa timom kakav Maurisio Poketino ima na raspolaganju izgovora neće biti. A Mesiju je posebno drago što će ponovo zaigrati u tandemu sa prijateljom Nejmarom.

Znam već igrače iz svlačionice. Kada pogledate ovaj tim, vidite brojne mogućnosti za ostvarenje cilja. I Pariz i ja se radujemo istom. Sad kad smo ponovo zajedno, nadam se da ćemo biti još jači. Nej, Di Marija, Paredes, sa svima njima sam već razgovarao. I da, svi su oni uticali na moju odluku da dođem u Pariz... Kao i Mauricio Poketino, poznajem ga, postoji prirodna bliskost jer smo obojica Argentinci“.

Kakav obrt. Ne tako davno je Mesi ubeđivao Marka Veratija da se preseli u Barselonu.

Nema sumnje da on može da se poredi sa Ćavijem ili Inijestom. On je jedan od najboljih na svojoj poziciji. Veliki fudbaler. Želeli smo ga u Barseloni, ispalo je da sada ja dolazim da igram sa njim. On je fenomen, ali nije samo Marko. Ekipa je neverovatna na svakoj poziciji. Sad je na meni da donesem svoje“.

Ne brine Lea ni to što će objektivno igrati u slabijoj ligi od španske. Ili je bar tako bilo do sada. Mada ostatak klubova u Ligi 1 objektivno neće moći da parira Svecima. Ipak...

Pratio sam Ligu 1 jer imam prijatelje ovde. Napreduje poslednjih godina, posebno zahvaljujući Pari Sen Žermenu. Onda i konkurencija napreduje jer želi da pobede Pariz. Srećan sam što ću sada otkriti novi stadion, nove rivale“.

Ali da se ne lažemo, nije Mesi ovde zbog titule prvaka Francuske.

Ne krijem: moj cilj je da još jednom osvojim Ligu šampiona... Znam koliko je teško osvojiti Ligu šampiona. PSŽ to takođe zna. Bio je veoma blizu prošlog leta. Da bismo uspeli potrebna nam je čvrsta, ujedinjena grupa. I malo sreće, jer je to često odlučujući faktor. Ne pobeđuje uvek najbolji tim. Liga šampiona je posebno takmičenje, zato je toliko atraktivna i lepa“.

I za kraj poruka navijačima Barselone...

To je moja kuća. Uvek ću biti zahvalan na ljubavi koji su mu pružali. Svi znaju koliko mi je teško pao odlazak. Ceo ovaj slučaj se odigrao iznenada, vrlo brzo. Moramo sam u sedam dana da obuzdam različita osećanja. Dao sam sve od sebe. Ali znali su da ću ići u klub sa šampionskim ambicijama. I ne sumnjam da Pariz deli moje ambicije“.

A ako se sretne sa Blaugranom?

S jedne strane bilo bi lepo. S druge, bilo bi zaista čudno igrati kod kuće u drugom dresu“.



tagovi

Lionel Mesiletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara