Rikelme, Mesi i Di Marija na Igrama u Pekingu (© Reuters)
Rikelme, Mesi i Di Marija na Igrama u Pekingu (© Reuters)

Mesi i Di Marija ponovo zajedno u Parizu: Dolaze da još jednom pokore svet

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.02.24. | 10:22

Argentina uskratila Brazilu šansu da brani olimpijsko zlato

Osvojili su sve. Možda će još nešto. Krunisani su Lionel Mesi i Anhel di Marija kao najbolji tim sveta, vladari Južne Amerike, imaju i pehar Finalisima, namenjen pobedniku meča prvaka Evrope i Zelenog kontinenta, pre 16 godina im je na grudima zasvetlucala i zlatna medalja na Olimpijskim igrama u Pekingu, a postoji šansa da prestavljaju Argentinu na najvećem sportskom događaju ovog leta.

Prilika se pojavila pošto su Gaučosi u napetoj završnici kvalifikacionog turnira za odlazak u Pariz savladali aktuelnog olimpijskog šampiona, Brazil (1:0) i tako se probili na završnu smotru. A tamo je dozvoljeno da trojica igrača starijih od 23 godine budu deo olimpijskog tima i uveliko se spekuliše da su dva mesta namenjena asu Intera iz Majamija i Benfike.

Izabrane vesti

Na to upućuju reči selektora olimpijske reprezentacije Argentine, Havijera Maskerana, koji je 2008. u Pekingu bio deo silovitog tima (Romero, Sabaleta, Garaj, Rikelme, Gago, Aguero, Mesi, Di Marija), u finalu savladao Nigeriju i tako odbranio zlato iz Atine četiri godine ranije.

Sa Leom i Anhelom imam spektakularan odnos. Prijatelji smo. Kao selektor sam u obavezi da ih pozovem, ali se razume da imaju i druge obaveze i zavisiće od toga. Nije baš jednostavno“, istakao je Maskerano, posle meča u kome je njegovoj selekciji odgovarala samo pobeda Brazilom, a ostvarena je pogotkom Lusijana Gongua, napadača Argentinos juniorsa, 12 minuta pre kraja (1:0).

Tako će uz prvoplasirani Paragvaj, sa kvalifikacionog turnira iz Venecuele, put Pariza još Argentina, dok Brazil neće videti takmičenje u Francuskoj. Tako je ostao bez šanse da brani dvostruko olimpijsko zlato osvajano u Rio de Žaneiru i Tokiju. Posledično, ovog leta na Igrama nećemo gledati buduću zvezdu Real Madrida, napadača Endrika, ali hoćemo Argentince Klaudija Ećeverija (River plejt ga već prodao Mančester Sitiju) i Tijaga Almadu.

Potencijalno i Mesija i Di Mariju. U dresu Pari Sen Žermena su bili saigrači u sezoni 2021/22. Sad bi mogli glavnom gradu Francuske ponovo, samo u reprezentativnoj opremi.


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Lionel MesiAnhel Di Marijafudbal na olimpijadi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara