(©Reuters)
(©Reuters)

Mesi: Od celog tima svetskih prvaka, jedini nisam dobio priznanje od svog kluba

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 17:10

„Ne znam da li ću igrati na Mundijalu 2026, još je daleko“, kaže argentinski as

Dve godine je bio Lionel Mesi u Pari Sen Žermen i koliko god se tada trudio da ubedi sve kako mu je sjajno, divno, bajno, kako nema nijedan problem, od dana kada je napustio Francusku, počelo je da isplivava koliko je bio nesrećan u svlačionici Svetaca.

Po dolasku u Inter Majami Mesi je nekoliko puta priznao da su mu to bile dve najteže sezone u karijeri i da je procvetao kada je došao na Floridu.

Izabrane vesti

U današnjem intervjuu sa argentinskim komičarem Migeom Granadasom, Leo je otkrio još jedan detalj koji ga je pogodio u Parizu.

Nije mi bilo u planu da odem u Pari Sen Žermen, ali se desilo. Uvek sam govorio da se stvari dešavaju sa razlogom. I sada smatram, koliko god da mi tamo nije bilo dobro, iz tog kluba sam postao prvak sveta. Pa, ako je to bila cena... Mi smo postali šampioni sveta, a oni, zemlja iz koje je klub u kojem se igrao – nije. I to je bila naša „krivica“. Zato sam bio jedini od svih fudbalera Argentine koji su postali prvaci sveta koji nije dobio priznanje od svog kluba“, otkrio je Mesi.

Iako je tokom intervjua više govorio o životnim nego o fudbalskim stvarima, jedno od pitanja je bilo kakve su šanse da Mesi zaigra i na narednom Mundijalu, u SAD 2026. godine.

„Ne znam da li ću igrati. Ni ne razmišljam o tome, jer je to mnogo daleko. Trenutno mi je u fokusu da igram na Kupu Amerike. Šta će biti posle toga, zavisiće od toga kako ću se osećati. Ima još tri godine do narednog Mundijala“.

Mesi je favorit da osvoji još jednu Zlatnu loptu.

„To je prelepo priznanje, ali imao sam sreću da sam osvojio sve: Ligu šampiona, domaće titule, Kup Amerike, Svetsko prvenstvo. To su najvažnije nagrade“.

A, šta će Mesi raditi posle fudbala?

„Stvarno ne znam. Volim sve što ima veze sa fudbalom, volim da budem sa decom, da ih učim stvarima. Sviđa mi se posao sportskog direktora. Ali, ne znam odakle ću da počnem“.

Ispričao je Leo kako izgleda njegov uobičajeni dan u Majamiju.

„Ustajemo svi u sedam, doručkujemo, vodimo klince potom u školu. Posle toga odlazim na trening, jer su rano zbog velike vrućine. Veoma je važno da stignem na vreme, jer u klubu postoji politika kazni za kašnjenje, ali ne samo zbog toga, nego ako kasniš, to ostavlja loš utisak na ekipu. Kući stižem oko jedan posle podne, ručam sa Antonelom, malo dremnem ili odgledam neki film ili seriju. Oko tri popodne idemo po klince u školu i vodimo ih na njihove treninge“, ispričao je Mesi.

 


tagovi

Lionel MesiInter MajamiPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara