Lionel Mesi (©Reuters)
Lionel Mesi (©Reuters)

Mesi posvetio titulu porodici, Argentini i – Maradoni

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.07.21. | 15:05

„Moramo da slavimo, ali i da se istovremeno čuvamo“, poručio Lionel

Posle 28 godina čekanja veliki trofej je stigao u Argentinu. Generacije i generacije sjajnih igrača su prolazile praznih ruku, a umalo se to desilo i Lionelu Mesiju.

Zvezda Barselone je dugo bila na meti kritika u domovini, jer nije uspevala da osvoji sa Argentinom ni kontinentalnu, ni svetsku titulu. I napokon je ta priča završena za Mesija.

Izabrane vesti

Posle poraza u tri finala Kupa Amerike i jednog Mundijala, dočekao je i Leo u možda poslednjem pokušaju da osvoji kontinentalnu krunu. Posle velikog slavlja obratio se zemljacima putem instagrama.

Bio je neverovatan Kup Amerike. Znamo da još možemo da popravimo dosta stvari, ali istina je da su momci dali sve od sebe i ne mogu biti ponosniji što sam imao tu sreću da budem kapiten ove spektakularne grupe igrača“, pisao je Mesi.

Titula koju je osvojio imala je posebnu posvetu.

Želim da posvetim ovaj uspeh mojoj porodici, koja mi je uvek davala snagu da nastavim dalje, svim mojim prijateljima koje mnogo volim, svim ljudima koji su verovali u nas i pre svega svim 45.000.000 Argentinaca, koji preživljavaju teška vremena zbog virusa. I posebno onima koji su njim lično ugroženi“.

I jedna posebna posveta...

Ovo je trofej za sve, a posebno za Dijega (Maradonu, prim.aut), koji je sigurno navijao za nas tamo gde god da je. I dok slavlje traje, moramo da vodimo računa o nama. Ne smemo da zaboravimo da je još dug put do povratka u redovno stanje i nadam se da ćemo iskoristiti ovu sreću da obnovimo snagu u zajedničkoj borbi protiv virusa“, napisao je Lionel Mesi.

Argentina sada ima 15 titula prvaka Južne Amerike, isto koliko i dosadašnji rekorder Urugvaj.


tagovi

Lionel Mesifudbalska reprezentacija ArgentineKopa Amerika 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara