©AFP
©AFP

Mesi se vraća u tim da gasi požar koji bukti Majamijem

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.10.23. | 04:41

Prva zvezda Intera spremna za utakmicu sa Sinsinatijem

Mesijev efekat na najbolji način oslikan je u igrama Inter Majamija tokom prethodnih mesec dana. Sa dolaskom sjajnog Argentinca član MLS lige doživeo je preporod, probudio nadu u plasman u plej-of i izborio finale kupa. Ipak, povreda prve zvezde donela je spoticanja pa je klub na pet utakmica bez Mesija pretrpeo tri poraza uz dva remija.

Peh sa mišićem odvojio je ofanzivca od terena praktično na mesec dana tokom kojih je Inter poražen u finalu US Opena, dok je istovremeno klub iz Majamija počeo da ponovo gubi korak u trci za deveto mesto i plej-of.

Izabrane vesti

Ipak, u moru problema klub je obradovao navijače objavom pred sutrašnju utakmicu. Slika Lionela Mesija uz poruku: "Vidimo se sutra", predstavljala je potvrdu da će se Argentinac vratiti u konkurenciju za tim. Duel na domaćem terenu protiv Sinsinatija predstavljaće priliku da Mesi upiše prve minute od susreta sa Torontom.Podsetimo, ta utakmica je jedina na kojoj je čuveni ofanzivac bio u protokolu u poslednjih mesec dana, ali je na terenu proveo samo 36 minuta i obnovio povredu. Usledili su remiji sa Orlandom i Njujork Sitijem, uz poraz od Čikaga u MLS ligi, kao i izgubljeno finale kupa od Hjuston Dinama.

Argentinski mediji potvrđuju da je povreda iza Mesija, ali ističu da ostaje pitanje u kojoj meri će zvezda Majamija biti spremna da pomogne saigračima. Kako ističe Ole, iako je izvesno da će se ofanzivac naći u protokolu, ostaje pitanje da li će ga Tata Martino uvrstiti među startere ili će ga ostaviti na klupi sa ciljem da ga poštedi i sačuva za eventualni negativni rasplet.

Vest o Mesijevom oporavku obradovala je i sve u Argentini s obzirom na to da će se fudbaler Majamija već u ponedeljak naći na reprezentativnom okupljanju zajedno sa ostalim Gaučosima.



tagovi

Lionel MesiInter MajamiMLSMLS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara