Trenutak magije (Foto: Reuters)
Trenutak magije (Foto: Reuters)

Mesijev slobodnjak za još jedan rekord, ali ne i pobedu: Gonzalez se ispromašivao, Čile odneo bod (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.06.21. | 01:14

Argentina bila neuporedivo bolja, posebno u prvom poluvremenu, ali je morala da se zadovolji remijem - 1:1 (1:0).

Dva puta u svega deset dana Čile je uspeo da pobegne sa giljotine. Oba puta istom rivalu. Onom kojem je prethodnih godina zadavala umela da nanese bolne poraze. U prethodna dva navrata nije bio ni blizu. Štaviše, može se reći da mu je i bod premija. Početkom meseca u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, večeras u prvom kolu grupne faze Kopa Amerika, Argentina je bila neuporedivo bolji rival, prikazanim nesumnjivo zaslužila sva tri boda, ali nije uspela da zada finalni udarac dvostrukom prvaku Južne Amerike - 1:1 (1:0).

Preciznije, nije to umeo da učini Nikolas Gonzalez. Fudbaler Štutgarta, koji je sve standardniji u timu Lionela Skalonija i pride je iz startne postave "izbacio" Anhela Di Mariju, propisno se ispromašivao večeras. Nije krilni fudbaler bio dovoljno koncentrisan pred golom Čilea, iz duela sa Klaudiom Bravom u oba navrata je u prvom poluvremenu izašao kao gubitnik; prvo mu je golman Betis zaustavio jedan nizak udarac, potom bio bolji i u situaciji "jedan na jedan", da bi het-trik promašaja Gonzalez zaokružio u finišu drugog polvuremena, kada je teledirigovanu loptu Lionela Mesija glavom poslao preko gola.

Izabrane vesti

Kapiten Argentine je bio poprilično tih u uvodnih pola sata meča. Nije ga previše bilo u akcijama Albiselesta, a onda se naprasno pojavio - bum! Slobodan udarac na dvadesetak metara od gola, lopta koja beži od čuvara mreže - 1:0. Sedmi pogodak iz slobodnog udarca u nacionalnom dresu. Do večeras je prvo mesto delio sa legendarnim Huanom Romanom Rikelmeom (po šest), sada je usamljen na vrhu. Rekorder u još jednom segmentu.

Međutim, gol vredan rekorda nije bio dovoljan i za pobedu na premijeri ovogodišnjeg Kopa Amerika. Pred istek sat vremena igre Čile je stigao do izjednačenja.

Prvu pravu priliku za svoju reprezentaciju Edu Vargas je propustio, ali je, kada je pokušao da ga "pokrije", Artura Vidala na nedozvoljen način zaustavio Nikolas Taljafiko. Na kraju se Vargas odužio Vidalu, vezisti Intera je Emilijano Martinez odbranio penal, ali je napadač Atletiko Mineira iz odbitka smestio loptu u mrežu.

Argentina ni u nastavku nije odustala od ofanzivne igre, mada je i Čile zaigrao konkretnije. Ipak, bez ozbiljnih šansi na obe strane, osim pomenute Gonzalezove. Ubrzo nakon iste krilo Štutgarta je napustilo igru, ali ni ulasci Di Marije, Serhija Aguera, te Hoakina Koree nisu pomogli Skaloniju. Kao ni deset minuta nadoknade. Čile se još jednom provukao.

KOPA AMERIKA (BRAZIL) – 1. KOLO

GRUPA A

Ponedeljak

Argentina - Čile 1:1 (1:0)

/Mesi 33 - Vargas 57/

Utorak

02.00: (1,43) Paragvaj (4,20) Bolivija (8,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Kopa Amerikafudbalska reprezentacija Argentinereprezentacija ČileaKopa Amerika 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara