Foto: Reuters
Foto: Reuters

Metak iz "mađarskog ruleta" je opalio: Francuskoj samo bod na Puškaš Areni (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.06.21. | 16:59

Domaćin remijem (1:1) priredio senzaciju

Pogodak Atile Fiole u nadoknadi prvog poluvremena najavio je senzaciju u Budimpešti, a gol Antoana Grizmana u nastavku samo je ublažio iznenađenje koje je Mađarska režirala protiv Francuske osvojivši bod - 1:1.

U "grupi smrti" Mađari su neposredno nakon žreba označeni kao topovsko meso, međutim umesto hrane za ajkule izabranici Marka Rosija ispostavili su se kao metak u burencetu revolvera kojim će favorizovani rivali igrati čvenu igru sa najvećim ulogom - životom.

Izabrane vesti

Tane iz "mađarskog ruleta" promašilo je Portugalce koji su na premijeri uspeli da slome rivala tek u 84. minutu, ali istu sudbinu nisu doživeli i Francuzi.

Da domaćina očekuje težak zadatak pred paklenom ofanzivom Francuske nagovestili su Benzema i Grizman pretnjama u 14. minutu, ali je Gulaši uspeo da zaustavi asove Reala i Barselone. Tri minuta kasnije na pokušaje saigrača nadovezao se Mbape nepreciznim udarcem sa distance, dok se u 31. minutu takođe našao u centru pažnje, ali tada zahvaljujući proigravanju za Benzemu čiji udarac je završio pored gola.

Niz propuštenih šansi Trikolora stigao je na naplatu u drugom minutu sudijske nadoknade kada je Fiola duplim pasom sa Šalajem izbacio iz igre čuvare i golom zapalio hiljade navijača na tribinama Puškaš Arene.

Fenomenalnim udarcem igrač čije je mesto u startnoj postavi bilo pod znakom pitanja, a u medijima na njegovoj poziciji najavljivan Filip Holender, uspeo je da natera milione fudbalskih ljubitelja da se ujedu za jezik, a Didijea Dešana da u nastavku naredi potpunu ofanzivu.

Iako je bilo teško zamisliti ofanzivniju igru Francuske, prvak sveta demonstrirao je na stadionu u Budimpešti kako izgleda kada ubaci u petu brzinu. Prvo ozbiljnije iskušenje predstavljao je udarac Usmana Dembelea u 59. minutu kada je Mađare sačuvala stativa, međutim Talija je okrenula leđa autsajderu sedam minuta kasnije. Za tren oka, situacija koja je nagoveštavala priliku za domaćina pretvorila se u kobni napad rivala. Centaršut Šalaja stigao je do Lorisa koji je dugom loptom uposlio Mbapea, a napadač Galskih petlova iskoristio je veoma lošu reakciju protivničkih štopera na čelu sa Orbanom i asistencijom za Grizmana obavio teži deo posla. Odličnu loptu Grizman je uspeo da pošalje u mrežu i tako utiša krcatu Puškaš Arenu.

Oko pola sata strepnje domaće publike dodatno su intenzivirale pretnje gostiju među kojima je najozbiljnije imao Mbape u 69. i 82. minutu, ali je Mađarska uspela da odoli i priredi senzacijuza koju je nagrađena bodom. Sa druge strane, Francuska je morala da se zadovolji remijem nakon minimalne pobede protiv nemaca i sumom od četiri boda posle dva kola.

Prvi metak je opalio, a na Pancerima je da sledeći zavrte burence mađarskog revolvera.

MAĐARSKA - FRANCUSKA 1:1 (1:0)

/Fiola 45+2 - Grizman 66/

Stadion: Puškaš Arena (Budimpešta)

Sudija: Majkl Oliver (Engleska)

MAĐARSKA (3-1-4-2): Gulaši – Botka, Orban, At. Šalaj – Nađ – Nego, Klanhajsler (od 84. Lovrenčič), Šafer (od 75. Šeri), Fiola – Ad. Šalaj (od 26. Nikolić), Salaj

FRANCUSKA (4-3-1-2): Ljoris – Pavar, Varan, Kimpembe, Dinj – Pogba (od 76. Toliso), Kante, Rabio (od 57. Dembele (od 87. Lemar) – Grizman – Benzema (od 76. minuta Žiru), Mbape

Žuti karton: Pavar (Francuska)


tagovi

FrancuskaFudbalska reprezentacija FrancuskeMađarskaFudbalska reprezentacija MađarskeEuro2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara