Mandić u dresu Čukaričkog (© Star sport)
Mandić u dresu Čukaričkog (© Star sport)

Metalac doveo prvaka sveta sa Novog Zelanda

Vreme čitanja: 2min | ned. 09.01.22. | 10:54

Staniša Mandić u ponedeljak potpisuje za superligaša iz Gornjeg Milanovca

Na pomolu je povratak još jednog Zlatnog orlića u srpski fudbal. Pre šest godina obradovao je naciju osvajanjem Mundijalita sa generacijom selektora Veljka Paunovića, potom je malo razočarao izabravši da nosi dres Crne Gore, a u narednim mesecima će ovdašnja javnost ponovi imati priliku da na delu vidi Stanišu Mandića, pošto je krilni napadač dogovorio saradnju sa Metalcem, potvrđeno je Mozzart Sportu.

Potpis će biti ozvaničen u ponedeljak, čime će superligaš iz Gornjeg Milanovca dobiti zvučno pojačanje za drugi deo sezone, a 26-godišnji ofanzivac šansu da karijeru vrati na ispravan kolosek, posle ne baš slavnih epizoda u Bosni i Hercegovini (Zrinjski), Norveškoj (Sogndal) i Sloveniji (Mura). Mandić stiže kao slobodan igrač, jer mu je poslednjeg dana 2021. isteo ugovor sa šampionom Slovenije, u čijem dresu je dao četiri i namestio dva gola na 36 utakmica.

Izabrane vesti

Mandić je prvo pojačanje ekipe trenera Milije Žižića, a u klubu su uvereni da će sa njim dobiti probojnost u napadu koja im je nedostajala jesenas i da će momak iz Herceg Novog zaličiti na fudbalera koji je znao i te kako da zablista u dresu omladinske reprezentacije na Novom Zelandu leta 2015. kad je Srbija postala prvak sveta. Sigurni da je opstanak realna misija.

Video sam na prozivci nasmejane i srećne igrače, sa voljnim momentom. Očigledno im je bila preko potrebna pauza da povrate energiju i veru u sebe, jer su u prvom delu sezone bili pod ogromnim stresom i negativnim psihološkim opterećenjem, nije sve išlo kako se očekivalo. Sad to deluje drugačije, iako su svi svesni da će tek u nastavku biti ogromnih iskušenja. Neće biti lako, mi smo ipak u jednoj vrlo nezavidnoj poziciji, ali uz određene promene, ceo stručni štab, igrači i ja vidimo izlaz i rešenja kojima ćemo ta iskušenja pobediti“, pojasnio je Žižić na početku priprema.

Metalac je u subotu počeo pripreme za nastavak sezone, a u odnosu na prethodni ciklus klub su napustili golman Strahinja Savić, zatim Bogdan Jočić, Luka Stević, Marko Šarić i Aleksandar Vasiljević, čijim prelaskom u Al Vasl iz Dubaija je klub i zaradio.

Zadržali smo okosnicu našeg mladog tima, a uz tri ili četiri iskusnija, kvalitetna igrača, za koje smatramo da će nas podići na viši nivo, počećemo borbu za očuvanje superligaškog statusa. U sve to ulazimo maksimalnim intenzitetom, na tome će raditi i novi član stručnog štaba, kondicioni trener sa zavidnim internacionalnim iskustvom, Miloš Đurović“, pojasnio je sportksi direktor Bojan Leontijević.

Metalac će u Gornjem Milanovcu trenirati do 20. januara, posle čega će deset dana provesti u Antaliji. Pre puta u Tursku čeka ka kontrolni duel sa Voždovcem u Beogradu, a u regiji Belek  dueli sa poljskim Zaglebljem iz Lubina, Kaspijem iz Kazakstana, Sileksom iz Makedonije i nemačkim Koblencom. Po povrartku u Srbiju zakazana je generalna proba uoči nastavka prvenstva, rival će biti Loznica.


tagovi

MetalacMetalac Gornji MilanovacStaniša Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara