Stefan Fićović (©Star sport)
Stefan Fićović (©Star sport)

Metalac pobedio posle pet meseci, ali više od gola nije dao na 17 prethodnih mečeva

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.03.23. | 11:53

Plavo-beli gostuju Loznici u zaostalom duelu 21. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije

Metalac je, savladavši Rad u nedelju 1:0, upisao trijumf prvi put još od 2. oktobra - posle pet meseci - kada je istim rezultatom slavio protiv Trajala u Gornjem Milanovcu. Vremena za slavlje nema, jer već u sredu plavo-bele očekuje gostovanje Loznici u zaostaloj utakmici 21. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije (14.00).

Nastavak pozitivnog niza Metalcu treba više nego ikad u ovoj sezoni. Ni domaća Loznica, koja utakmice igra u Klupcima, nema razloga da rezonuje drugačije. Takođe se bori za opstanak u prvoligaškom društvu, a uspela je da u prethodnoj rudni osvoji bod na strani u Sremskoj Mitrovici 1:1.

Izabrane vesti

Za strelca gola, koji je plavo-belima protiv Rada doneo toliko čekanu radost i neophodno psihološko rasterećenje, Stefana Fićovića, Loznica je najvažniji i najteži protivnik u uvodne tri Metalčeve utakmice na početku prolećnog dela sezone.

"Pripremili smo se i proučili smo Loznicu još za prethodno kolo. Može da se ispostavi da je ispalo dobro što je utakmica pomerena. Dobili smo više vremena da utvrdimo gradivo, a u međuvremenu smo pobedili Rad i stekli samopouzdanje, koje u ovoj meri ne bismo imali da se u Loznicu išlo kad je bilo predviđeno. Generalno, to nam je nedostajalo, da shvatimo koliko smo u stvari kvalitetan tim i da ne razmišljamo samo o negativnim stvarima koje nas dugo prate, nego da istrajemo u svom načinu igre, pa će i rezultati doći, kad tad. Verujem da je meč s Radom bio ta prekretnica", rekao je vezista Milanovčana.

14.00: (2,65) Loznica (3,10) Metalac (2,60)

Prošlo je čak 17 ligaških mečeva na kojima Metalac nije postigao više od jednog pogotka, a tim je ujedno u seriji od pet poraza van svog stadiona.

"Zabrinjavaju ti podaci, ali to je sve posledica neodlučnosti da završimo akciju kako treba. Znači ponovo samopouzdanje. Mi na svakoj utakmici izgradimo prilike, nismo ekipa koja nema kvalitet u napadu za više golova. Međutim, izostaje realizacija zbog sitnih stvari, poteza više, žurbe, nestrpljenja. Sve to će doći na svoje, nadamo se baš protiv Loznice. Ali ne smemo da se opustimo. Njihov napad je efikasan, tako da će i naša odbrana morati da bude puna energije", poručio je Stefan Fićović.

Loznicu i Metalac na tabeli Mozzart Bet Prve lige Srbije dele tri boda u korist Milanovčana. Zeleno-beli su posle četiri vezana meča bez slavlja na 14. poziciji sa 20 bodova, dok je Metalac 13. sa 23 poena. Prvi međusobni dvoboj u sezoni u Gornjem Milanovcu pripao je Loznici minimalnim rezultatom.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE - ZAOSTALI MEČ 21. KOLA

Sreda

14.00: (2,65) Loznica (3,10) Metalac (2,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeLoznicaMetalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara