Henrik Mhitarijan (Reuters)
Henrik Mhitarijan (Reuters)

Mhitarijan misteriozno izostao sa spiska Jermenije: Objašnjenje stručnog štaba nije ubedljivo

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.05.21. | 20:00

Najbolji fudbaler u istoriji ove reprezentacije odigrao samo dve od devet utakmica od kada je Hoakin Kaparos postao selektor

Fudbalska reprezentacija Jermenije nema ni približno kvalitetnog igrača kao što je Henrik Mkhitarijan, pa ipak za ofanzivnog vezistu Rome nije bilo mesta na najnovijem spisku za prijateljske mečeve sa Hrvatskom i Švedskom.

Izabrane vesti

“Bio sam poprilično iznenađen kada mi je stručni štab saopštio, da iz različitih razloga, neću biti deo reprezentacije za predstojeće utakmice. Zvanično objašnjenje koje su predstavili nije me ubedilo. Bez obzira na sve momcima želim mnogo sreće u mečevima koji dolaze” glasi objava Mkhitarijana na tviteru.

Očigledno da postoji problem na relaciji Mhitarijan Hoakin Kaparos. Najbolji strelac u istoriji nacionalnog tima (30 golova) propustio je poslednje tri utakmice zbog povrede, a otkako španski stručnjak predvodi Jermeniju odigrao je samo dve od mogućih devet utakmica.

Jermenija je jedno od iznenađenja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine sa maksimalnim brojem bodova iz tri utakmice u kojima su rivali bili Lihtenštajn, Island i Rumunija. Nekadašnjeg fudbalera Mančester Junajteda i Arsenala nije bilo ni u jednom od pomenutih trijumfa.

Otkako je debitovao za Jermeniju 2007. godine, brojke kažu da je postigao 30 i namestio 25 golova na 88 mečeva. Za Romu je ove sezone upisao 13 prvenstvenih golova i 11 asistencija na 34 nastupa. Ali Kaparosu trenutno nije potreban.


tagovi

Henrik MhitarijanHenrik Mkitarijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara