Foto: Reuters
Foto: Reuters

Mhitarjan juriša ka najefikasnijoj sezoni u karijeri, Roma za devet minuta preskočila nagaznu minu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.01.21. | 22:36

Vučica lakše nego što se očekivalo slavila protiv Verone - 3:1 (3:0)

 Osvajanje bodova protiv uslovno rečeno većih timova postalo je njena specijalnost. Po jedan Juventusu, Milanu i Fiorentini, tri Laciju, Napoliju i početkom sezone Romi. Doduše, sa Vučicom su u prvom kolu remizirali, ali im je rimski klub administrativnom greškom tada poklonio ceo plen. Bilo kako bilo, Verona je u duelima sa “većim“ klubovima osvojila gotovo polovinu dosadašnjih bodova, zbog čega joj je nalepljena etiketa nagazne mine na Čizmi.

Stoga se u poslednjem meču 20. kola Serije A između Rome i Verone očekivao neizvestan duel do samog kraja. Međutim, ono što je na papiru trebalo da bude jedan od derbija runde u praksi se ispostavilo kao šetnja Olimpikom za ekipu Paula Fonseke. Šetnja koju su Đalorosi okončali u uvodnih pola sata meča, jer su već tada imali tri gola predsnosti, što je za pretežno defanzivnu ekipu, kakva je ova Ivana Jurića, bio nedostižan zaostatak – 3:1 (3:0).

Izabrane vesti

Svega devet minuta bilo je dovoljno Vučici da večeras završi posao u Rimu i nastavi Veronin post na Olimpiku dug 30 godina. Goste je u 20. minutu posle udarca iz ugla načeo Đanluka Manćini, da bi šezdesetak sekundi kasnije na asistenciju Borhe Majorala jednu kontru lukavim udarcem uspešno okončao Henrik Mhitarjan, svojim devetim pogotkom u Seriji A – ima i osam asistencija - čime je izjednačio učinak iz prethodne godine. Jedino je u sezoni 2015/16 u dresu Borusije u prvenstvu imao više pogodaka – 11. A pred njim je još praktično čitava polusezona da taj učinak popravi.

Sumnje oko pitanja pobednika otklonio je asistent kod drugog gola, sve bolji Borha Majoral, koji je u odsustvu Edina Džeka preuzeo ulogu prvog špica i postigao šesti prvenstveni gol, odnosno treći u poslednje dve utakmice. Roma je u prvom poluvremenu maksimalno iskoristila smušenost Jurićeve ekipe da je ostatak meča ”prespavala”.

Hrvatski stručnjak je u nastavku pokušao da iskoristi nezainteresovanost Fonsekine ekipe. Već do 57. minuta izvršio je četiri ismene, što je pet minuta kasnije rezultiralo golom u kojem su učestvovali dvojica rezervista, Danijel Besa i Ebrima Koli. U tim trenucima Verova je vršila veliki pritisak na poslednju liniju Rome, ali je on prekratko trajao da bi prednost i sama pobeda Vučice znatnije bili ugroženi. Pobeda koja Đalorose diže na treću poziciju - uz meč više od Juventusa - i koja bi barem na kratko mogla da utiša priče o Fonsekinoj budućnosti.



SERIJA A – 20. KOLO

Petak

Torino - Fiorentina 1:1 (0:0)

/Beloti 88 - Riberi 69/

Subota

Bolonja - Milan 1:2 (0:1)

/Poli 81 - Rebić 26, Kesi 55/

Sampdorija - Juventus 0:2 (0:1)

/Kjeza 20, Ramzi 90+1/

Inter - Benevento 4:0 (1:0)

/Importa 7ag, Martinez 57, Lukaku 67, 78/

Nedelja

Specija - Udineze 0:1 (0:0)

/De Paul 52 pen/

Atalanta – Lacio 1:3 (0:1)

/Pašalić 79 - Marušić 3, Korea 51, Muriđi 83/

Kaljari – Sasuolo 1:1 (0:0)

/Žoao Pedro 75 – Boga 90+4/

Krotone – Đenova 0:3 (0:2)

/Destro 24, 51, Čibora 29/

Napoli - Parma 2:0 (1:0)

/Elmas 32, Politano 82/

Roma - Verona 3:1 (3:0)

/Manćini 20, Mhitarjan 22, Majoral 29 - Koli 62/



tagovi

Serija AVeronaRomaHenrik Mhitarijan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara