Fudbaleri Midtjilanda (©Reuters)
Fudbaleri Midtjilanda (©Reuters)

Midtjiland i Nordsjiland traže put do četvrtfinala Kupa Danske

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.11.22. | 14:44

Preostale dve utakmice osmine finala su na programu ovog četvrtka

Poznato je šest klubova koji će učestvovati u četvrtfinalu Kupa Danske, a preostala dva imena saznaćemo ovog četvrtka, kada su na programu preostali mečevi osmine finala. Od 17.30 časova Viborg će da ugosti Midtjiland, dok će od 19.30 da se sastanu Orhus i Nordsjiland.

Midtjiland je ove sezone prilično loš, za svoje uslove. Pogotovo na domaćoj sceni. U Ligi Evrope je uspeo da se plasira u šesnaestinu finala, gde će u februaru da se sastane sa Sportingom iz Lisabona, ali u prvenstvu je daleko od borbe za titulu.

Izabrane vesti

Vukovi su tek osmi na tabeli Superlige Danske, imaju 10 bodova manje od lidera Nordsjilanda. Upravo sa njim su prošlog ponedeljka odigrali 0:0, što je bila treća uzastopna utakmica Midtjilanda u Danskoj bez pobede. Ima doduše još dovoljno vremena da se popravi položaj, u Danskoj će posle 22. kola da se igra plej-of, pa će izabranici Alberta Kapeljasa moći da se bore za Evropu, ukoliko budu među šest najboljih na tabeli.

Zato, ako se nastave loši rezultati, jedina alternativa do novog izlaska na međunarodnu scenu Vukovima će da bude Kup Danske. Zato je posebno važno da probaju da pobede, na veoma teškom gostovanju Viborgu.

17.30: (2,70) Viborg (3,05) Midtjiland (2,60)

Domaćin je u dobroj formi, pa je pun samopouzdanja. Viborg je drugi na tabeli Superlige Danske sa samo tri poena manje od Nordsjilanda. Ove sezone, 2. oktobra, Viborg je u Herningu odigrao 1:1 sa Midtjilandom, pošto je ispustio prednost. To mu je bila samo jedna u seriji od 12 utakmica u svim takmičenjima koje Viborg nije izgubio, a taj niz i dalje traje.

Ništa lakše neće biti u nacionalnom kupu ni trenutno najboljem timu u prvenstvu. Nordsjiland gostuje Orhusu, a to će da bude njihov treći duel ove sezone. Savladali su Tigrovi početkom septembra Orhus kao gosti sa 3:2, ali posle toga su sredinom oktobra na svom terenu odigrali samo 1:1 sa istim rivalom. Sami su bili krivi za to, pri vođstvu od 1:0 Hansen nije iskoristio penal, koji minut kasnije je Nuamah dobio crveni karton, a Orhus je sa igračem više golom Kristensena u 88. minutu izbegao poraz. Sada Orhus ima isti broj bodova kao Midtjiland.

---------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------

KUP DANSKE – OSMINA FINALA

Utorak

Nikobing – Sonderjisk 1:2 (1:1, 1:1)

Sreda

Midelfart – Olborg 1:2 (0:0)

Orhus Fremad – Amager 3:1 (3:1)

Vejle – Horsens 1:0 (1:0)

Tisted – Kopenhagen 1:3 (1:1, 1:1)

Randers – Silkeborg 1:3 (1:0)

Četvrtak

17.30: (2,70) Viborg (3,05) Midtjiland (2,60)

19.30: (2,65) Orhus (3,15) Nordsjiland (2,60)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Kup DanskeMidtjilandViborgNordsjelandOrhus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara