Fudbaleri Midtjilanda (©Reuters)
Fudbaleri Midtjilanda (©Reuters)

Midtjiland na brazilski pogon, Randersov decenijski post

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.04.22. | 13:13

Plej-of Superlige Danske: Tim iz Herninga nije digao ruke od titule. Kopenhagen i dalje može da se prestigne

Osam kola pre kraja prvenstva Danske, Kopenhagen hita ka tituli. Midtjiland je pre dve godine bio šampion, prošle je bio Brondbi najbolji, ali oba tima teško će da sruše tim sa stadiona Parken.

Devet bodova manje u odnosu na lidera Kopenhagena ne daje timu iz Herninga više pravo na grešku. U trećem kolu plej-of za šampiona Zvezdin rival u ovosezonskoj grupnoj fazi Lige Evrope gostuje Randersu (18.30).

Izabrane vesti

Pre tri dana, Kopengagen je pobedii Midtjiland sa 1:0 i napravio verovatno presudan korak ka povratku krune u prestonicu. Domaćin je na petom mestu, bori se za ulazak u kvalifikacije za Ligu konferencije. Midtjiland igra na brazilski pogon. Nosioci igre su Evander i Žunior Brumado. Obojica su postigli po osam golova u šampionatu Danske, a jedini bolji tandem golgetera ima Silkeborg, Sebastijana Jorgensena i Niklasa Valisa, koji su 18 puta zatresli mrežu rivala.

18.30: (3,50) Randers (3,45) Midtjiland (2,10)

Za Randers neće moći da igraju Austrijanac Ego i Kabongo zbog povreda, dok je kod gostiju iz Herninga van stroja Islanđanin Olafson.

Midtjiland je dobio Randers oba puta ove sezone u prvom delu šampionata. U Randersu krajem oktobra prošle godine bilo je 3:1. Dva gola delo je Nigerijca Rafaela Onjedika, dok se i Evander upisao u listu strelaca. U Herningu je domaćin slavio sa 1:0 golom Erika Svijačenka.

Tradicija je apsolutno na strani Midtjilanda. Na poslednjih 25 utakmica slavio je 21 put, a četiri puta je bilo nerešeno. Randers je pobedio ekipu iz Herninga u oktobru 2012. godine.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

DANSKA 1, PLEJ-OF – 3. KOLO

Sreda

18.30: (3,50) Randers (3,45) Midtjiland (2,10)

Četvrtak

16.00: (3,50) Silkeborg (3,45) Kopenhagen (2,10)

18.00: (2,50) Brondbi (3,20) Olborg (2,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

DanskaDanska 1RandersMidtjiland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara