Fudbaleri Midtjilanda (©Reuters)
Fudbaleri Midtjilanda (©Reuters)

Midtjiland ruši Kopenhagenove rekorde

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.06.20. | 10:05

Lider Superlige na dobrom putu da vrati šampionsku titulu, treću od 2015. godine

Sezona iz snova za Midtjiland! Vukovi posle duge pauze nastavljaju prvenstvo sa jasnim ciljem – da osvoje prvenstvo i usput možda obore po koji rekord koji je Kopenhagen postavio u godinama dominacije. A već su pre pauze postavili čvrste temelje da neke sruše i ako četa Brajana Priskea ostane na istom kursu, teško da će ih neko zaustaviti. Prvi koji će pokušati da im pomrsi konce je ekipa Horsensa (16.00).

Izabrane vesti

Nego, da se vratimo na trenutak na rekorde. Prvi koji bi mogao da bude srušen je broj bodova. Posle 24 kola niko nikada u Danskoj nije osvojio poena koliko Midtjiland trenutno ima – 64, zbog čega je i prosek bodova po utakmici, logično, veći od prethodnih – 2,58. Potom broj brimljenih golova. Golman Vukova do sada je loptu vadio iz mreže u 13 navrata. Pre tri godine Kopenhagen je u ovom trenutku bio na devet, ali je na kraju završio na brojki od 21 primljenog pogotka, pa Priskeovi izabranici na preostalih 12 mečeva mogu da pokleknu još sedam puta. Poslednji, broj pobeda na strani. Do sada su tu čast delili pretpostavljate Kopenhagen, ali i Brondbi sa 12 trijumfa na strani. Midtjiland je već sada na 11 i u preostalih šest gostovanja biće mu potrebna tek dva skalpa.

Što se samog meča tiče, fudbaler Horsena Peter Niman se raduje meču sa liderom prvenstva, jer kako kaže, njegov tim zna sa timovima iz gornjeg dela tabele. Uostalom, dobili su ove godine Kopenhagen, baš pred prekid šampionata, i Brendbi na startu prvenstva. Međutim, protiv Midtjilanda im nikako ne ide. Na poslednjih 11 mečeva sa današnjim protivnik, Horsens je uvek teren napuštao pognute glave. Kada su u pitanju gostovanja istom protivniku, kakav je slučaj danas, vezali su deset poraza, pa sve osim “keca“ danas ne dolazi u obzir.

Zanimljivo, popularna Žuta opasnost u pauzi nije odigrala ni jednu pripremnu utakmicu jer se igrači nisu testirali na korona virus, iz razloga što su testovi bili “teški“ za budžet kluba, pa je njihova forma potpuna nepoznanica. Na sve to, Horsens će igrati bez dvojice standardnih vezista. Midtjiland je sa druge strane u prvenstvu u seriji od četiri pobede, a pred nastavak je bio ubedljiv na prijateljskoj utakmici sa Olborgom kada su šansu dobili i momci iz omladinske škole. Bitnijih izostanaka za ovaj meč neće biti. 

Kiks Midtjilanda čekaće Kopehagen i pokušati, ukoliko do njega dođe, da ga iskoristi protiv Lingbija (18.00).

Tek što je ušao u Superligu, Lingbi se odmah pokazao prvoligašima. Čvrsto drži osmo mesto i samo čudom bi mogao da se od sledeće sezone opet nađe u drugoj ligi. Plej-of, ipak, i zvanično je nemoguć, jer su Vikinzi pred pauzu vezali dva poraza. Međutim, daleko od toga da Lingbi nema čemu da se nada, pogotovu jer dočekuje Kopenhagen, a na svom terenu kraljevsko plavi su ekipa za vrh tabele. Naime, od 31 boda koliko su osvojili, 25 su izborili kod kuće, a čak su i aktuelnog šampiona tukli poslednja dva puta na svom stadionu. Kako Kopenhagen ne blista na strani ove sezone, nije nemoguće da domaći dođu do treće vezane titule.

Andreas Bjeland (levo), Viktor Fišer (desno) (©AFP)Andreas Bjeland (levo), Viktor Fišer (desno) (©AFP)

Kopenhagenu rezultati u domaćem prvenstvu najviše trpe zbog učešća u Evropi, što se posebno osetilo posle meča sa Seltikom kada je šampion ispao iz Kupa, a potom poražen i u prvenstvu. Drugo mesto je gotovo sigurno, ali ukoliko žele da nekako stignu Midtjiland i sačuvaju tron, moraće da budu perfektni do kraja.

DANSKA 1 – 25. KOLO 

Nedelja

Esbjerg - Olborg 1:1 (0:0)

/Jakovenko 67 - Tengšted 83/

Ponedeljak

14.00: (1,70) Randers (3,70) Hobro (5,20)

16.00: (1,23) Midtjiland (6,50) Horsens (12,00)

18.00: (4,90) Lingbi (3,60) Kopenhagen (1,75)

20.00: (2,05) Orhus (3,45) Odense (3,60)

Utorak

19.00: (1,70) Brondbi (3,70) Sonderjisk (5,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Danska 1MidtjilandKopenhagenHorsensLingbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara