Miha kod Dekija: Zvao me je ćale, primer je svima, deci posebno

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.08.18. | 15:23

Možda i najzvučnije ime na kampu na Zlatiboru

Svaka čast Kristijanu Kivuu i Marku Materaciju, ali ako direktno iz Italije zapuca na Zlatibor Siniša Mihajlović, onda je to razlog za osmeh od uva do uva polaznika treće smene kampa “Deki5”, u organizaciji Dejana Stankovića.

Nekadašnji saigrači i večiti prijatelj na fudbalskom terenu (iz Lacija i Intera) i van njega ponovo su se našli, ovoga puta da nagomilano znanje iz Serije A i reprezenatacije prenesu talentima koji prave prve korake, a imali su i pre bombardera iz Borova Sela od koga da nauče, jer su u goste bivšem reprezentativcu stizali Saša Ilić, Nenad Milijaš, Marko Pantelić, Dejan Majstorović i Milica Mandić
Neophodno je imati mnogo strpljenja. Ovde je 120 dece od 10 do 15 godina i potrebna je dobra organizacija, a koliko sam se uverio, sve besprekorno funkcioniše. Imaju odlične uslove, treneri su dobri, radi se kvalitetno. Sve funkcioniše kao jedan ozbiljan klub, što je retkost na ovim prostorima. Nadam se da će kampa biti i sledeće godine, to je veoma dobro za decu. Bez obzira na to da li će neko od njih postati vrhunski igrač, važno je da se u tom uzrastu nauče disciplini, poštovanju autoriteta... Tome ih sve sport uči, a ovakvo okruženje je idealno za tako nešto. Organizacija kampa “Deki5” je na najvišem nivou i na tome sam čestitao Dekiju i njegovim saradnicima. Sve ovo što sam video je zaista mnogo lepo”, predočio je Siniša Mihajlović.

Izabrane vesti

gallery

Setio se nekadašnji selektor Srbije vremena kad je pre dve decenije dočekao Dekija u Rimu.
Imao je 19 godina kada je došao u Lacio. Bio je veliki fudbaler, sjajan čovek i moj je odličan prijatelj. Kao brat mi je, iako on mene zove ćale što nije neki kompliment za mene, jer to znači da sam matoriji od njega. Nema sumnje da ovu decu Dejan može da nauči mnogo o prefesionalizmu, treningu, ponašanju, poštovanju saigrača, protivnika... Velika je stvar za sve njih što imaju priliku da rade i budu svaki dan u kontaktu sa igračem koji je osvojio veliki broj trofeja i bio primer svima. To može da bude samo pozitivno za decu”, dodao je Mihajlović.

Fudbalski kamp “Deki5” traje od 28. jula, a završava se u petak. Sve smene su bile krcate.
“Siniša MIhajlović nije samo posebna ličnost u srpskom fudbalu, već i posebna ličnost i u mom životu. Moj brat, kum, prijatelj, ćale, kako ga zovem. Ponosan sam što je na kampu 'Deki5' da može da vidi šta i kako radimo. Njegovo mišljenje mi je izuzetno važno, drago mi je da mu se projekat dopada. Mislim da su deca mogla da čuju mnogo toga interesantnog i poučnog od veličine kakva je moj kum Miha”, zadovoljan je Dejan Stanković.


tagovi

Dejan Stankovićdeki stankovickampSiniša Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara