Musa Džuvara (©Reuters)
Musa Džuvara (©Reuters)

Miha lansirao čudo od deteta i šokirao Meacu! Muse iz Gambije se poigrale sa Interom (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.07.20. | 19:20

Nerazuri vodili, imali penal i igrača više

Nedavno je Inter na Meaci prokockao pobedu protiv Sasuola, a danas je izvršio fudbalsko samubistvo protiv Bolonje koja je posle preokreta šokirala domaćina, slavila 2:1 i odnela ceo plen .

Siniša Mihajlović je odneo jednu od najvećih pobeda u trenerskoj karijeri, s obzirom da je Inter u jednom momentu imao pobedu na tacni i da je Bolonja bila u skoro bezizlaznoj situaciji. Inter je vodio na poluvremenu, a onda imao penal i igrača više. Lautaro Martinez je ispao tragičar, a Siniša Mihajlović je potom lansirao junaka utakmice i momka o kojem će Italija tek da priča.

Izabrane vesti

Dobro je Inter otvorio meč, bio bolji i zasluženo poveo posle dvadesetak minuta igre. Lautaro Martinez je glavom pogodio stativu, a Romelu Lukaku bio na pravom mestu da otpadak pretvori u vođstvo.

Tražio je Inter i drugi gol, stvarao šanse, da bi se Bolonja probudila tek pred kraj poluvremena kada je Handanović sjajnom intervencijom sprečio gol Orsolinija. Bila je to najava drame u drugom poluvremenu...

Insistirao je Siniša Mihajlović zimus da mu Bolonja dovede brzonogog gambijskog napadača Musu Beroua iz Atalante i pokazalo se da je bio u pravu. Berou je strašnim udarcem na početku drugog poluvremena uzdrmao stativu i zapretio Interu. I taman kada je Bolonja počela ozbiljno da preti, iskusni vezista Roberto Sorijano je napravio glupost. Dobacio je nešto sudiji posle dosuđenog faula i zaradio crveni karton bez bilo kakve potrebe. Bolonja je ostala sa igračem manje, a potom je Inter dobio zicer za pobedu. Kandreva je iznudio penal, ali je Skorupski udhanuo život Bolonji. Poljski golman je prvo odbranio penal Lautaru Martinezu, a onda i šut Galjardinija iz odbitka.

Mihajlović je potom napravio potez kojim je okrenuo utakmicu. Sa klupe je ubacio još jednog brzonogog napadača iz Gambije. Musa Džuvara je mladić koji ima samo 18 godina i do sada u karijeri je sakupio samo 25 minuta u Seriji A. Danas je prešao put iz anonimnosti do igrača o kojem će sutra da bruji Italija. Čim je kročio na teren, počeo je da stvara strašne probleme odbrani Intera i dodatno oslobodio prostor za zemljaka i imenjaka Beroua. Odmah je Handanović morao da vadi kestenje iz vatre posle pokušaja Džuvare. Minut kasnije, ni Slovenac nije mogao ništa... Džuvara je sa 15 metara ispalio strelu u donji ugao za 1:1!

Mladi napadač je nastavio da teroriše odrbanu Nerazura. Tri minuta posle gola je pobegao kao brzi voz i naterao Bastonija na crveni karton. Bolonja je na njegovim krilima izjednačila rezultat i brojčano stanje na terenu za samo nekoliko minuta!

Domaći nisu znali šta ih je snašlo i dok su pokušavali da uhvate Džuvaru, pobegao im je drugi gambijski Musa. Berou je sjajno ispratio pas Domingeza, izašao sam na Handanovića i udarcem iz prve preokrenuo na 2:1.

Imala je Bolonja do kraja šanse za 3:1 preko Svanberga i nezaustavljivog Džuvare, dok je Aleksis Sančez na drugoj strani propustio dve odlične prilike da makar obezbedi remi svom timu. 

Bolonja je iznenađujućom pobedom ostala u trci za Evropu, a Interu sada vidi i treće mesto jer mu za vratom duva Atalanta. 

SERIJA A - 30. KOLO

Subota

Juventus – Torino 4:1 (2:1)

/Dibala 3, Kvadrado 29, Ronaldo 61, Điđi 87 ag – Beloti 45+6 pen/

Sasuolo - Leće 4:2 (1:1)

/Kaputo 5, Berardi 63, Boga 77, Muldur 83 - Lućioni 27, Mankosu 63pen/

Lacio - Milan 0:3 (0:2)

/Čalhanoglu 23, Ibrahimović 34pen, Rebić 59/

Nedelja

Inter - Bolonja 1:2 (1:0)

/lukaku 22 - Džuvara 74, Berou 80/

19.30 (5,20) Breša (3,70) Verona (1,70)

19.30 (6,00) Kaljari (4,20) Atalanta (1,55)

19.30 (2,95) Parma (3,30) Fiorentina (2,45)

19.30 (1,90) Sampdorija (3,50) SPAL (4,20)

19.30 (2,25) Udineze (3,20) Đenova (3,35)

21.45 (2,15) Napoli (3,45) Roma (3,35)



tagovi

Musa BerouMusa Džuvara

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara