Mihailo Ristić (©Reuters)
Mihailo Ristić (©Reuters)

Mihailo Ristić napušta Benfiku, igraće kod Rafe Beniteza

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.08.23. | 10:24

Rodžer Šmit nije računao na bivšeg defanzivca Crvene zvezde

Čitavog leta se spekuliše o njegovom odlasku i u poslednjim danima prelaznog roka Mihailo Ristić će odškrinuti vrata Luža i napustiti Benfiku.

Srpski reprezentativac preseliće se nekih 450 kilometara severno od Lisabona, u Vigo, jer kako tvrdi španski El Desmarque Ristić karijeru nastavlja u Selti. Nema nikakvih detalja, s tim da pomenuti izvor tvrdi da je španski klub postigao dogovor i sa igračem i sa lisabonskim klubom.

Izabrane vesti

Ristić je u Benfiku stigao prošlog leta, ali je prošle sezone pored Aleksa Grimalda uspeo da odigra svega 190 minuta u svim takmičenjima. Španac je u međuvremenu napustio klub, ali se status 27-godišnjeg Srbina nije promenio, jer je ovog leta stigao David Jurašek. Bivši fudbaler Crvene zvezde je počeo utakmicu u Superkupu protiv Porta, međutim, na poluvremenu je ostao u svlačionici i od tada je odigrao još samo minut u prvom kolu protiv Boaviste.

Nije mu pomoglo ni to što se Jurašek sredinom avgusta povredio pošto je Rodžer Šmit odlučio da kraj leve aut-linije postavi Frederika Aursnesa, norveškog univerzalca kojem je primarna pozicija centralnog veziste. Jasan znak da nemački stručnjak ne računa na momka iz Bijeljine.

I zato Selta. Havi Galan je početkom jula potpisao za Atletiko, a baš iz madridskog je u suprotnom smeru krenuo Manu Sančez. Ipak, Rafa Benitez je zatražio od kluba da mu dovede još jednog levog beka. U opticaju je bio i Dijego Riko iz Sosijedada, ali je izbor pao na Ristića, kojem će Selta biti šesti klub u seniorskoj karijeri.

U radnoj knjižici srpskog defanzivca pored Benfike i Crvene zvezde stoje još Krasnodar, praška Sparta i Monpelje iz kojeg je i stigao prošlog leta u Lisabon.


tagovi

Mihailo RistićSeltaTransferiLetnji prelazni rok 2023Transferi uživoBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara