©Starsport
©Starsport

Mihin dan u Beogradu i prvi test za Ligu šampiona

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.02.23. | 10:13

Crvena zvezda protiv Vojvodine (16 časova, TV Arena) u meču koji će biti posvećen legendarnom bombarderu

Sve će danas u Beogradu i na Marakani biti u znaku prerano preminulog Siniše Mihajlovića. Dva kluba koja su legendarnog bombardera vinula u fudbalsku orbitu, Crvena zvezda i Vojvodina, odigraće duel na najvećem srpskom stadionu za dugo sećanje. Ne zbog takmičarskih ambicija, već činjenice da će više od 90 minuta performansa u Ljutice Bogdana biti posvećeno Siniši Mihajloviću.

Na tribinama stadiona Crvene zvezde biće sinovi Siniše Mihajlovića, okupiće se i brojni članovi čuvene generacije iz 1991. godine, igrači dva tima nastupaće u specijalnim dresovima sa Mihajlovićevim likom i podignutim kragnama. Biće mnogo emocija u Ljutice Bogdana.

Izabrane vesti

Imaće duel između Crvene zvezde i Vojvodine ozbiljnu emotivnu crtu, ali premijera u Ljutice Bogdana predstavljaće prvi u nizu testova za crveno-bele uoči ovogodišnjeg pika. Potencijalnog učešća u Ligi šampiona. Septembar je daleko, ali se u Crvenoj zvezdi nadaju da će odbraniti ogroman kapital od deset bodova i tokom proleća uvideti šta im nedostaje za konkurentan nastup u elitnom takmičenju.

Uneo je Miloš Milojević neke promene tokom rada u Antaliji, počeo sa procesom pomlađivanja. Iz kluba su otišli Ben i Sanogo, očekuje se da važne uloge tokom narednog perioda imaju Stefan Mitrović, Azarov, Prucev, verovatno mladi Leković, Mijatović i Mituljikić.

I pored toga očekuje se da Miloš Milojević u prvom meču proleća odigra na sigurno. Odnosno da Vojvodini suprotstavi najjači tim sa Ivanićem, Kataijem i Bukarijem iza napadača Pešića. Na poziciji desnog beka trebalo bi da deluje Argentinac Aleks Vigo.

"Znali smo i posle priprema, a znamo i sada tim za Vojvodinu. Čekali smo samo da vidimo ko je koliko spreman, ali imamo luksuz velikog fonda igrača tako da možemo da korigujemo tim u odnosu na protivnika. Očekujem bolju Vojvodinu nego jesenas, jer rade veoma dobro. Imaju brzinu u četvorici, petorici ofanzivnih igrača koji se sjajno transformišu, a individualni kvaliteti Kabića i Čumića su nesporni. Tu je i Simić, naš bivši fudbaler, koji je izuzetno nezgodan, a ne treba zaboraviti ni trenera koji radi veoma dobar posao. Ono što nama treba je maksimalan nivo ozbiljnosti, jer je prvo kolo uvek teže iz perspektive toga da se dugo nije igrala takmičarska utakmica, ali mi kao Zvezda imamo pravo samo da pružimo maksimum i obradujemo navijače rezultatom i igrom", počeo je Milojević svoje izlaganje uoči predstojećeg duela.

Crvena zvezda nije izgubila na prolećnoj premijeri još od 1982. godine. Kada se tome doda da u poslednje vreme lako izlazi na kraj sa Vojvodinom, jasno je da je ekipa Miloša Milojevića ogroman favorit. Crveno-beli su dobili tri prethodna duela sa Vojvodinom, a Novosađani su za 270 minuta fudbala postigli samo jedan pogodak. Istini za volju kada je poslednji put gostovala u Beogradu, u avgustu 2021. godine, Vojvodina je odolela na Marakani. 

Teško će Stara dama našeg fudbala uspeti da ponovi tako nešto. Kec je prvi izbor. Moguće je da će ovo biti jedna od najefikasnijih utakmica između Crvene zvezde i Vojvodine u poslednje vreme.


Crvena zvezda, projektovani sastav (4-2-3-1): Borjan - Vigo, Eraković, Dragović, Rodić - Mijailović, Kanga - Bukari, Ivanić, Katai - Pešić

MOZZART BET SUPERLIGA, 20. KOLO

Petak

Kolubara - Radnik Surdulica 1:0 (1:0)

/Milićević 31/

Subota

13.00 (2,40) Radnički 1923 (3,10) Voždovac (3,20)

14.00 (1,85) Radnički Niš (3,50) Mladost Lučani (4,40)

16.00 (1,20) Crvena zvezda (6,75) Vojvodina (14,00)

18.00 (3,50) Spartak (3,35) Čukarički (2,15)

Nedelja

14.30 (10,00) Napredak (4,70) Partizan (1,35)

16.30 (3,35) Novi Pazar (3,20) TSC (2,20)

18.30 (2,40) Mladost GAT (3,10) Javor (3,20)



tagovi

FK Crvena zvezdaSiniša MihajlovićMiloš Milojević

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara