Mihini saborci na putu do evropskog i svetskog trona: Za nas ćeš zauvek živeti

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.12.22. | 12:46

Petrović i Binić se na emotivan način oprostili od velikog prijatelja

Komemoracijom na stadionu Rajko Mitić Crvena zvezda se oprostila od Siniše Mihajlovića, igrača koji je ostavio neizbrisiv trag u Ljutice Bogdana i u srpskom fudbalu. Uz čelnike kluba poslednji pozdrav legendarnom defanzivcu uputili su i saborci na putu do evropskog i svetskog vrha Ljupko Petrović, tadašnji strateg crveno-belih i Dragiša Binić, Mihajlovićev saigrač iz pomenutog perioda.

Izabrane vesti

"Siniša je bio je hrabar sportista, uvažen i uvek je želeo da pobedi. Imao sam veliko zadovoljstvo da ga treniram u njegovim počecima u Prvoj ligi. Iste godine je doprineo da Vojvodina bude šampion bivše Jugoslavije i nas dvojicu vežu samo uspesi. Dolaskom u Zvezdu je postao i svetski šampion. Vežu nas poslednja titula Crvene zvezde u prvenstvu naše bivše države, titula sa Vojvodinom i Kup evropskih šampiona. Tri trofeja za kratko vreme. Bio je među najmlađim igračima naše generacije i bio sam uveren da će pobediti u borbi protiv teške bolesti. Znaćemo da poštujemo Sinišu Mihajlovića, da ga ne zaboravimo. Za nas je on još živ i živeće zauvek. Siniša, hvala ti", rekao je Ljupko Petrović.

Na reči stratega koji ih je vodio do vrha Evrope i Sveta nadovezao se Dragiša Binić, Mihajlovićev cimer iz crveno-belih dana i osoba koja je poput starijeg brata predvodila Sinišu na prvim koracima u Ljutice Bogdana.

"Izgubili smo najmlađeg i najboljeg među nama. On je to pokazao kroz karijeru i život. Izgubili smo druga, brata, prijatelja, a ja i više od toga - cimera i čoveka koji nije znao za poraz i koji je uvek voleo da pobeđuje. Zvezda je sa njim dobila čoveka koji je činio sve da se klub nađe na vrhu i našao se. Dečaka koji je došao iz malog grada u Vojvodinu, pa u Zvezdu, ali mu se put nije tu završio. Nastavio je karijeru i napravio sve ono što jedan sportista može samo da poželi. Divan otac, sin, poštovao je starije. Sećam se sa kakvim poštovanjem se obraćao Ljupku i starijim igračima. Držao je do sebe i nije verovao da može da izgubi. I sad sam u neverici da smo izgubili takvog čoveka. On je prihvatao samo pobede i to je činio vedrog duha i sa osmehom na licu. Siniša, mislio sam da ćeš se i protiv ove bolesti izboriti. Učinio si sve za našu Zvezdu. Vidimo svi kako svetska javnost reaguje na ovu vest. Neka mu je večna slava", kazao je Binić.


tagovi

Siniša MihajlovićDragiša Binić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara