Gaćinović protiv Rusije (Star sport)
Gaćinović protiv Rusije (Star sport)

Mijat Gaćinović: Da vidimo šta su razlozi poraza u Moskvi

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.03.24. | 13:14

„Poraženi smo, ali selektor je video ono što ga zanima“, dopunio je Stojanović

Vreme je za iskupljenje. U očima nacije, pre svega, mada je utisak da su reprezentativci sami svesni koliko su zabrljali u Moskvi i da su razočarali i sebe i druge igrom i rezultatom (0:4) protiv Rusije.

Na manje od tri meseca pre početka Prvenstva Evrope prilika da poprave utisak je na Kipru, protiv domaćeg selekcije, koja bi trebalo selekciji Dragana Stojkovića da posluži za pumpanje mišića, jer je sve samo ne jaka. O tome najbolje svedoči činjenica da je kvalifikacije okončala sa osam poraza iz isto toliko utakmica.

Izabrane vesti

Zato se od Orlova očekuje da uzlete u Larnaki.

Zaboleo nas je poraz na stadionu Dinama, nismo ga očekivali, išli smo sa namerom da pobedimo, nema veze da li je prijateljska ili je kvalifikaciona utakmica, uvek idemo na pobedu. Šteta što su se stvari tako desile, moramo što pre da izvučemo pouke, vidimo šta nije bilo valjano i već na sledećoj proveri da pokažemo drugo lice“, predočio je Mijat Gaćinović.

Krilni vezista je saglasan sa ocenom da su skrivljeni penal i isključenje Milana Gajića usmerili tok utakmice ka pobedi Rusije. Mada je i sam propustio da realizuje jednu od tri velike šanse koje su imali gosti.

„Sigurno je uticalo isključenje Gajića. Ne bi trebalo sad o tome mnogo pričati, treba da vidimo šta možemo da radimo bolje i da se skoncentrišemo na te stvari. Što se tiče moje šanse, probao sam da završim na vreme, video sam da golman istrčava i da nemam vremena da čekam da lopta padne, pokušao sam da postignem gol makazicama. Trebalo je da pogodim mrežu, jer sam bio blizu, ali nije bila baš laka situacija. Mislim da sam, ipak, mogao da postignem gol“.

Za kraj martovskog ciklusa naša reprezentacija će gostovati Kipranima. Biće to prilika da selektor Stojković manje pošalje na teren najjači tim i ostvari pobedu.

Nikome nije drago kad se ovako nešto desi, pokušavamo da vidimo šta su razlozi tih stvari koje su se desile i izvučemo pouke, pokažemo već od danas na treningu, pogotovo na Kipru, drugo lice, u dosta boljem svetlu“, dodao je Mijat Gaćinović.

A kad se ovaj reprezentativni ciklus okonča igrači će se vratiti u klubove i opet će biti na raspoolaganju selektoru tek po okončanju sezone, kad će, uoči puta za Nemačku, na programu biti testovi sa Švedskom i Austrijom.

Bez obzira na poraz u Rusiji, igrači su svesni svega, pružiće maksimum na Kipru, a očekujem isto i na utakmicama koje predstavljaju poslednju glazuru pred prvi meč sa Engleskom na Prvenstvu Evrope. Dueli sa Austrijom u Beču i Švedskom u Stokholmu su dovoljni da selektor dobije jasnu sliku, čistu situaciju pred ono što nas očekuje u Nemačkoj“, smatra Stevan Stojanović, direktor reprezentacije.

Kako je preneo zvanični sajt FSS, raspoloženje u ekipi je nepromenjeno, bez obzira na poraz od Rusije.

Na stranu to što se desilo u Moskvi, sudija je prestrogo isključio Gajića. Pravila su u redu, ali svi znamo da je utakmica imala posebnu konotaciju, poentu. Poraženi smo, ali je selektor mogao da vidi ono što ga zanima i donese odluke pred drugu proveru koja nas očekuje, sada na Kipru“, dopunio je Stojanović.



tagovi

Mijat GaćinovićFSSfudbalska reprezentacija SrbijeeuroEURO 2024Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara