©Star Sport
©Star Sport

Mijatović dao i treći gol Italijanima, ali Srbija nije imala rešenje za majstora Pafundija

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.10.23. | 17:55

Azuri slavili u Staroj Pazovi sa 3:1

Napadač Crvene zvezde Jovan Mijatović postigao je i treći gol protiv Italije u razmaku od samo tri dana, ali omladinci Srbije u Staroj Pazovi nisu uspeli da pronađu onaj isti recept kojim su došli do velike pobede u Gornjem Milanovcu. Ovoga puta Azuri su zasluženo slavili, a najveće zasluge za to idu supertalentovanom Simoneu Pafundiju (17), koji je bio nerešiva enigma za našu odbranu u prvom poluvremenu - 1:3 (0:2).

Upravo je to prvo poluvreme bilo ključno za poraz selekcije Radovana Krivokapića. Srpski omladinci su bukvalno prokockali prvih 45 minuta meča, bili su potpuno inferiorni u odnosu na protivnika, što su Italijani iskoristili i došli do kapitalne prednosti.

Izabrane vesti

Ofanzivni vezista Udinezea, koji je sa svega 16 godina debitovao i za seniorsku reprezentaciju Italije, lukavo se sredinom prvog dela igre uvukao između linija našeg tima, iskoristio slobodan prostor i upotrebio svoju sjajnu levicu. Prvo se u 35. minutu odlično namestio na ivici kaznenog prostora, a onda pogodio donji desni ugao domaćeg gola. Slično je bilo i šest minuta kasnije, kada je po drugi put loptu iz svoje mreže vadio Luka Lijeskić.

Mladi golman Genta je tokom čitavog prvog poluvremena bio na udaru gostiju. Dijego Rapani je u 22. minutu uzdrmao prečku, dok se u finišu prvog poluvremena sam Lijeskić odličnom paradom pobrinuo da ne bude sve rešeno već nakon prvog dela igre.

Mnogo odlučnije su Krivokapićevi puleni ušli u drugo poluvreme. Počeli mnogo ozbiljnije da prete, što je donelo konkretan rezultat već u 49. minutu. Aleksandar Stanković je sjajno izveo korner, a Jovan Mijatović pogodio glavom pogodio metu.

To je otvorilo utakmicu, i jednima i drugima se otvarao prostor za novi gol, ali su se Italijani bolje snašli. Pre odlučujučeg pogotka dobre prilike su imali Kristijan Koradi i Jovan Mijatović, ali nije došlo do promene rezultata.

Svaku dilemu je u 75. minutu razrešio Adolfo Sise. Nakon kornera za Azure lopta je u ruku pogodila Alekseja Vukičevića, pa je Sise sa bele tačke poslao neodbranjiv udarac u domaću mrežu. U samoj završnici Orlićo su krenuli na sve ili ništa, Mladenović je poslao oštru loptu sa leve strane, ali Jovan Milošević nije uspeo da stigne do nje i uvede utakmicu u neizvesnu završnicu.

Ovaj dvomeč je predstavljao najbolju moguću pripremu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u novembru, kada će Krivokapićev tim u Bugarskoj igrati sa Andorom, domaćinom i Škotskom.


tagovi

Jovan MijatovićRadovan Krivokapićomladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara