Mijatović, Sremčević i Luković napadaju plasman na EP: Krivokapić objavio spisak omladinaca

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.03.24. | 18:11

Orliće u drugoj polovini marta očekuju utakmice drugog kruga kvalifikacija za kontinentalnu smotru

Pre dve godine treća na kontinentu u kadetskom uzrastu, omladinska reprezentacija Srbije pokušaće da potvrdi kvalitet i na U19 Evropskom prvenstvu u Severnoj Irskoj. Ali da bi u svojoj nameri uspela, moraće prvo da se plasira na završni turnir.

Orlićima u drugoj polovini marta predstoje mečevi druge faze kvalifikacija za kojeg je selektor Radovan Krivokapić pozvao 21 fudbalera.

Izabrane vesti

Omladinsku selekciju će u pohodu na evropsku vizu predvoditi trio napadača, koji su ove zime 'naplatili' dobre partije iz jesenjeg dela sezone unosnim transferima - Jovan Mijatović, Miloš Luković i Uroš Sremčević, a Krivokapić će moći da računa na usluge brojnih igrača koji fudbalski put grade u inostranim klubovima poput Jan Karla Simića (Milan) i Aleksandra Stankovića (Inter)...

Što se domaćih klubova tiče, najviše omladinskih reprezentativaca dolazi iz Crvene zvezde - četvorica, po dvojicu su dali Partizan, Vojvodina i Čukarički, a za dobre partije u Radničkom 1923 nagrađen je Milan Aleksić.

Srbija prvu utakmicu igra 20. marta (15.00) protiv Danske, tri dana kasnije rival će joj biti domaćin Portugalija (21.00), inače najbolje rangirana evropska selekcija u ovom uzrastu, dok će 26. marta izabranici Radovana Krivokapića odmeriti snage sa Grčkom (16.00). Plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 15. do 28 jula, plasiraće se samo prvoplasirana reprezentacija iz grupe.

Golmani: Luka Lijeskić (Gent), Luka Veličković (Benfika), Andrej Borak (Vojvodina)

Odbrana: Aleksej Vukičević (Crvena zvezda), Vojin Serafimović (Čukarički), Ivan Vasiljević (Atletiko Madrid), Milan Majstorović (Dinamo Moskva), Stefan Bukinac (Vojvodina), Jan Karlo Simić (Milan), Đuro Đulio Đekić (Gorica), Veljko Mirosavić (Čukarički)

Vezni red: Aleksandar Stanković (Inter), Jovan Šljivić (Crvena zvezda), Marko Mladenović (Ajntraht Frankfurt), Bogdan Mirčetić (Partizan), Mihajlo Petrović (Partizan), Andrej Petrović (Crvena zvezda), Milan Aleksić (Radnički 1923)

Napad: Jovan Mijatović (Njujork Siti), Miloš Luković (Strazbur), Uroš Sremčević (Crvena zvezda)



tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeRadovan Krivokapić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara