Foto: Reuters
Foto: Reuters

Milan došao u London i zaboravio da igra fudbal: Čelsi osetio nemoć, Džejms uništio šampiona Italije (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.10.22. | 22:58

Očigledno da Rosoneri bez Tea Ernandeza, Majka Menjana, ali i još nekolicine članova startne postave ne mogu da budu konkurentni u velikim utakmicama

Došao je Milan na Stamford Bridž, imao priliku da eventualnom pobedom najavi nokaut fazu Lige šampiona, a Čelsi baci na ozbiljne muke. Dogodilo se potpuno suprotno. Plavci ubedljivo trijumfovali i ogolili jednu veliku istinu u 3. kolu grupne faze Lige šampiona - prvak Italije bez Tea Ernandeza, Majka Menjana, ali i još nekolicine članova startne postave nije i ne može da budu konkurentni u velikim utakmicama - 3:0.

Ne samo da nisu bili ni blizu trijumfa u Londonu, već su izabranici Stefana Piolija za 90 i kusur minuta igre uspeli da organizuju jednu jedinu smislenu akciju. Samo jednom su naterali protivnika da ozbiljno strepi. A ni to nije bio plod Bog zna kakve timske saradnje, već više prodornosti Rafaela Leaa. Ali njegovo guranje kroz šesnaesterac Čelsija, pratili su relativno mlak udarac Šarlea De Ketelarea, odnosno brukanje Radeta Krunića koji je promašio praznu mrežu. Da je tada Milan neutralisao vodeći gol Veslija Fofane iz sredine prvog dela, možda bismo u nastavku videli neizvesniji duel. Ovako je domaćin iskoristio osećaj da mu rival ne može ništa i na kraju ga rutinski razoružao.

Izabrane vesti

Suočavala su se oba kluba pred duel trećeg kola sa problemima. Trenutak nije bio idealan ni za jedne ni za druge. Za Milan zbog desetkovanog igračkog kadra, za Čelsi jer od starta sezone nisu tako često pobeđivali, jer novi trener Grejam Poter još nije posložio kockice nakon što je pre manje od mesec dana nasledio Tomasa Tuhela. Svakome njegova muka najveća, ali Plavci su svoje probleme lakše je prevazišli, izjednačili se sa Rosonerima na četiri boda, te sa bodom manje oba kluba gledaju u leđa lideru Salcburgu, dok im zagrebački Dinamo diše za vratom.

U dva naravata je Ćiprijan Tatarušanu koji na golu Milana stoji umesto Menjana, uspevao da spreči vođstvo Plavaca. Zustavljao je Mejsona Maunta u 5. i Tijaga Silvu u 23. minutu. Ali Rosoneri su statirali, a Poterovi puleni grizli, želeli pogodak. I pogodak je došao, minut nakon pokušaja Silve. Ponovo intervencija Tatarušanua, ali i haos u šesnaestercu koji je za prvenac u dresu londonskog kluba iskoristio skupo plaćeni štoper Vesli Fofana. Gol, ali u završnici poluvremena i novi peh i povreda za momka koji je veći deo prošle sezone u lesteru propustio zbog loma noge.

Kako se Milan u drugom delu nije oporavio od amnezije i potpunog zaboravljanja, Čelsi je mnogo rasterećenije potražio nove golove. Daleko je to bilo od surove dominacije, ali su domaćini pritisnuli u pravom trenutku i u pet minuta pokazali da su u večerašnjem odnosu snaga, mnogo ozbiljniji i kvalitetniji rival. Ris Džejms je radio ono što bi možda Teo Ernandez, da je večeras bio na terenu. A desni bek Čelsija je prvo spakovao gol Pjer-Emeriku Obamejanu pored večeras smušenog i nesigurnog Fikaja Tomorija, a po isteku sat vremena igre probušio Milanovu mrežu i stavio pečat na pobedu.

Čelsi je imao pokretačku snagu u vidu bekova, zatim Mejsona Maunta kojem je u prvom poluvremenu zbog ofsajda poništen majstorski lob, odnosno Rahima Sterlinga. Sa druge strane, Šarl De Ketelare od kojeg su kako Pioli, tako i navijači izuzetno mnogo očekivali, nije bio na visini zadatka. Moraće Milan izgleda još da čeka da skupoceno belgijsko pojačanje proradi, te uhvati zalet i uspostavi kontinuitet. Svi pokušaji da se nešto ozbiljnije organizuje na protivničkoj polovini svodili su se na pokušaje prodora i trčanja Rafaela Leaa, kojeg je odbrana Čelsija večeras majstorski zatvorila.

Menjana sigurno neće biti među stativama do kraja oktobra, ali bi Teo Ernanedz trebalo da bude spreman za revanš sa Čelsijem koji je na programu za šest dana i da pokaže koliko je večeras nedostajao Milanu na Stamford Bridžu.



LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO

GRUPA E

Salcburg - Dinamo Zagreb 1:0 (0:0)

/Okafor 71pen/

Čelsi - Milan 3:0 (0:0)

/Fofana 24, Obamejan 56, Džejms 61/



tagovi

ac milanMilanČelsiRis DžejmsVesli FofanaPjer Emerik Obamejan

Obaveštavaj me

Milan
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara